Skolerne på Sjælland er mere digitale end nogensinde

Brugen af digitale læremidler i de sjællandske skoler er fordoblet det seneste år og 100 procent af regionens lærere arbejder nu digitalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når skoleeleverne i Region Sjælland på mandag vender tilbage til skolebænken, vil skoletasken være lettere end nogensinde før.

Bøgerne er nemlig i høj grad blevet erstattet af digitale læremidler, viser nye tal fra Danmarks største digitale undervisningsforlag, Clio Online.

Her er de digitale læremidler pr. skole mere end fordoblet i løbet af det seneste år. Og den store interesse for digitale læremidler kan skyldes, at lærerne er blevet mere digitale. Det vurderer Nadia Bach Andersen, der for nylig færdiggjorde en kandidatafhandling på CBS om anvendelsen af digitale læremidler i folkeskolen.

Som et led i afhandlingen blev der foretaget en undersøgelse blandt 1.000 skolelærere over hele Danmark. Specifikt for Sjælland viste den, at 100 % af lærerne i dag anvender digitale læremidler i den ene eller anden grad.

- Studiet viste, at der blandt lærerne er en stigende interesse for at arbejde med digitale læremidler, da de her ofte kan spare tid og arbejde med mere aktuelt materiale, fortæller Nadia Bach Andersen.

Teknikken halter
Studiet viste dog imidlertid også, at lærerne oplever en del tekniske udfordringer.

- Desværre viste undersøgelsen også, at hele 39 % af de sjællandske lærere oplever det som et stort problem, at der ikke investeres nok i ordentligt netværk og it-udstyr på skolerne, og at det hæmmer deres brug af de indkøbte digitale læremidler, siger Nadia Bach Andersen.

Derfor har blandt andet Lolland Kommune valgt at investere i både it-udstyr og læremidler til kommunens skoler.

- På Lolland har vi satset benhårdt på en digital omstilling, hvilket indebærer investeringer i både digitale læremidler og udstyr, siger Bo Jørgensen, der er specialundervisningskonsulent i Lolland Kommune og primus motor på projektet.

 

 


Nyhedsoverblik