Forslag til ny struktur: To skoler skal blive til syv - landsbyskole står til lukning

Skolen i Dannelunde på Lolland står til lukning i et oplæg til en ny skolestruktur i Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nuværende skolestruktur på Lolland er under to år gammel. Nu vil politikerne lave den om igen.

Lige nu har man to store skoler: Distrikt Øst og Distrikt Vest med 11 afdelinger under sig. Det vil man lave om til syv skoler.

Mette With Hagensen
Læs også
Formand kritiserer skoler uden egen ledelse: - Det fjerner nærheden
Mette With Hagensen
Læs også
Formand kritiserer skoler uden egen ledelse: - Det fjerner nærheden

Det fremgår af dagsordenen til et møde i Børne- og Skoleudvalget i næste uge.

-  De skriver, at de vil skabe ro om skolestrukturen. Det stod der også sidst, man lavede ny skolestruktur. Det virker efterhånden lidt hult, siger Benny Esmann, som er formand for skolebestyrelsen i Distrikt Vest.

quote De skriver, at de vil skabe ro om skolestrukturen. Det stod der også sidst, man lavede ny skolestruktur. Det virker efterhånden lidt hult

Benny Esmann, skolebestyrelsesformand, Distrikt Vest

Lolland Kommune har fået lavet en evaluering af den nuværende skolestruktur, som peger på en række problemer. Men Benny Esmann er ikke sikker på, at en ny skolestruktur løser de problemer.

- Der er blandt andet et problem med den faglige bredde på skolerne og manglende forældreindflydelse, men ændrer en ny ledelsesstruktur på det? Det er jeg ikke sikker på, siger han.

Dannelunde står til lukning

I forslaget til den nye skolestruktur fremgår det også, at den lille landsbyskole, Dannelunde Skole, som hører til Distrikt Vest, står til lukning.

Kæmper for en cykelsti
Læs også
Forældre kæmper for cykelsti til skolevej: - Det er simpelthen for farligt
Kæmper for en cykelsti
Læs også
Forældre kæmper for cykelsti til skolevej: - Det er simpelthen for farligt

Skolen i Dannelunde har tidligere været i spil til lukning. Sidst stod slaget mellem den og Madeskovskolen i Nakskov, og der var den Nakskov-skolen, der tabte.

-  Der er faldende børnetal i Dannelunde om omegn, og vi ved jo, det er en afdeling, der har omkring 60 elever fordelt på seks klassetrin, så det er jo klart, det er lavt. Hidtil har det været en politisk beslutning at bevare en skole i det område, så nu må vi se, hvad de vil gøre denne gang, siger skolebestyrelsesformanden.

Oplægget til den nye skolestruktur skal behandles på et møde i Børne- og Skoleudvalget på torsdag i næste uge. Herefter skal udspillet diskuteres i byrådet, og så skal politikernes beslutning sendes i høring i otte uger.


Nyhedsoverblik