Skoler risikerer bøder hvis der mobbes

Efter sommerferien kræver en ny lov, at skolerne skal være klar med en antimobbestrategi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alt for mange skoler tager ikke problemer med mobning alvorligt nok.

Derfor kræver en ny lov, at skolerne efter sommerferien er klar med en antimobbestrategi. Der er samtidig oprettet en særlig klageinstans, som forældre og elever kan henvende sig til, hvis skolen ikke reagerer på henvendelser om mobning.

I sidste ende kan det betyde, at kommunen får en bøde, hvis ikke den enkelte skole tager handling.

Det skriver DR Sjælland.

Sådan en klageinstans kunne Carina Vedersø fra Ringsted godt have brugt. Hendes 15-årige datter har været udsat for grov mobning på Campusskolen i Ringsted.

- Hun ringede til os en dag fra Ringsted station, og sagde at hun kunne ikke mere, og havde lyst til at tage livet af sig selv, fortæller Carina Vedersø.

Henvendte sig gentagne gange til skolens ledelse

Forældrene henvendte sig gentagne gange til skolens ledelse, og foreslog blandt andet et forældremøde for syvende årgang.

- Men det blev mødt med modstand, og skolelederen ville ikke være med til det, for vi skulle ikke skabe en stemning, fik vi at vide. 

Mobning på mobil
Læs også
Stop mobning: Ny app skal lære unge at tale pænt
Mobning på mobil
Læs også
Stop mobning: Ny app skal lære unge at tale pænt

Henrik Harder er direktør i Ringsted kommune med ansvar for skoleområdet. Han vil ikke kommentere den konkrete sag, men opfordrer familien til at henvende sig direkte til ham.

- Vi tilstræber jo at alle vores børn skal trives og være i læring, så det er jeg rigtig ærgerlig over, hvis der er en familie, der ikke har følt sig hørt, i sådan et forløb.

Carina Vedersøs datter har nu skiftet skole, men har stadig store psykiske problemer som følge af den mobning, hun har været udsat for.

Og hun er ikke den eneste.

Forsker får jævnligt henvendelser fra frustrerede forældre

Kit Petersen forsker i mobning på University College Sjælland, og hun får jævnligt henvendelser fra frustrerede forældre:

- Ofte er det fordi, forældrene ikke føler der bliver lyttet til dem, når de henvender sig. Skoleledelsen møder typisk bekymringen for deres barn i klassen med et modsvar om, at det oplever vi ikke her, siger Kit Petersen til DR Sjælland.

Med den nye lov som træder i kraft 1. august, kan forældre og elever gå til en ny klageinstans, hvis ikke skolen reagerer på en henvendelse om mobning, og det glæder Carina Vedersø.

- Det er fantastisk, de skulle have gjort det for mange år siden, siger hun.


Nyhedsoverblik