Skoleområdet i Vordingborg Kommune får assistance

Kritikken har haglet ned over skoleområdet i Vordingborg kommune. Men nu er et udvalg klar med en række anbefalinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skoleområdet og inklusionspolitikken i Vordingborg Kommune har været udsat for kontinuerlig kritik. Men nu er et udvalg klar med en række anbefalinger.

- Der er rigeligt med anbefalinger at arbejde med”, siger formanden for 0-18 årsudvalget Mette Gerdøe-Frederiksen i en pressemeddelelse fra Vordingborg Kommune.

Forældre, medarbejdere og ledere har bidraget

Det er det såkaldte 0-18 års udvalg, som siden februar har arbejdet med nye ideer og tiltag på skoleområdet, der nu er klar med deres anbefalinger, som kan skabe en bedre trivsel blandt både elever og medarbejdere og et højere fagligt niveau for eleverne. Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Der er anbefalinger nok at arbejde med i det næste lange stykke tid. Nogle skal med i de kommende budgetforhandlinger, og andre skal " foldes ud" og derefter igangsættes,” siger udvalgsformanden.

Flere end 50 forældre, medarbejdere, ledere og andre fagfolk indenfor skoleområdet været inviteret til at komme med bidrag til udvalgets arbejde

Udvalget har lavet i alt 20 anbefalinger både til politisk niveau og til skolerne indenfor temaerne økonomi, inklusion mv., ledelse, bureaukrati og administration, skoleklubber og lærer og pædagogsamarbejde.

En økonomimodel og en bedre inklusionspolitik skal styrke skoleområdet

Blandt anbefalingerne er en økonomimodel, som giver skolerne den nødvendige ramme til at løfte opgaven med børns trivsel og læring.

- Blandt de anbefalinger vi har givet, og som vi finder meget vigtig er, at vi får besluttet en økonomimodel, som forhåbentlig kan give alle skolerne den nødvendige ramme til at løfte den vigtige opgave med børns trivsel og læring, siger Mette Gerdøe-Frederiksen.

Også inklusionsområdet i Vordingborg Kommune har fået medfart af kritikerne. Tal fra Ankestyrelsen viste i 2017, at Vordingborg Kommune er den kommune i landet, der får næstflest klager på inklusionsområdet.

- Vi skal have arbejdet med en inklusionspolitik, så vi får en fælles forståelseramme og ikke mindst mulighed for at sikre alle børn gode og givende skoledage er også vigtige anbefalinger. En politik skal jo omsættes til handlinger,” siger Mette Gerdøe-Frederiksen.

Anbefalingerne skal bygge videre på de tiltag der er sat i gang de senere år med ny børn og unge politik, strategi- og udviklingsplaner, kompetenceudvikling mv.

De 20 anbefalinger:

  • Udvalget har i alt udarbejdet 20 anbefalinger til det politiske beslutningsniveau og til skolerne
  • Anbefalingerne er givet inden for temaerne: økonomi, inklusion mv., ledelse, bureaukrati og administration, skoleklubber og lærer og pædagogsamarbejde.
Kilde: Vordingborg Kommune
dld_vordingborg.transfer22.jpg
Læs også
Inklusionen halter: Klagerne hagler ned over Vordingborg Kommune
dld_vordingborg.transfer22.jpg
Læs også
Inklusionen halter: Klagerne hagler ned over Vordingborg Kommune

Nyhedsoverblik