Skolelederforening om hjælp til ordblinde: Der er ikke penge nok

Skolelederforeningen mener, at hvis kommunerne skal tilbyde en ensartet støtte til ordblinde, så skal der bruges flere penge.

Der er stor forskel fra kommune til kommune på den behandling, ordblinde får. Skal den være ens, koster det, mener skolelederforeningen.

TV ØST har skrevet en række historier, der illustrerer, hvor stor forskel der er på den hjælp, som ordblinde elever får i de forskellige kommuner.

Hos skolelederforeningen mener hovedbestyrelsesmedlemmet Brian Brodersen, at det er et spørgsmål om økonomisk prioritering.

- De får den hjælp, der er mulig med den økonomiske ramme, vi har til rådighed. Det er en prioritering, siger han til TV ØST. Han er selv skoleleder på Nysted Skole.

Læs også Politisk bekymring over forskellen på den behandling, ordblinde får

Ensartet regler kræver en større pengepung

Ordblindeforeningen og fagfolk efterlyser ensartede regler på området, så kommuner kan tilbyde en ensartet støtte til ordblinde elever.

- Det kan jeg godt forstå, de gerne vil have. Problemet er, hvis alle får de klare regler, de gerne vil have, er vi nødt til at få en større pengepung. For der tror jeg simpelthen ikke, der er penge nok.

Betyder økonomien noget for kvaliteten af den støtte, som ordblinde bliver tilbudt?

- Økonomien har altid en betydning for, hvilke beslutninger vi træffer, siger Brian Brodersen.

Læs også Skole i Tølløse har knækket koden til at hjælpe ordblinde børn

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App