Skoleleder om sms'er mod pjæk: - Mindre fravær skal fremelskes

I Vordingborg Kommune pjækker eleverne mere end landsgennemsnittet. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Skolerledere i Vordingborg Kommune hilser en ny sms-ordning velkommen. Ulovligt fravær skal gøres til skamme, og eleverne skal hjælpes i skole.

Skoleledere fra Gåsetårnskolen og Møn Skole i Vordingborg Kommune er glade for en ny sms-ordning, som skal forhindre ulovligt fravær. 

- Det er en god foranstaltning. Der er nogle elever, hvor det hjælper, at forældrene lige får et opkald og måske får vækket deres børn, som, de måske troede, var kommet i skole, men vi rammer naturligvis ikke alle børn, siger Mai-Britt Herløv Petersen, distriktskoleleder på Gåsetårnskolen i Vordingborg Kommune. 

Det er en god foranstaltning. Der er nogle elever, hvor det hjælper, at forældrene lige får et opkald

Mai-Britt Herløv Petersen, distriktskoleleder på Gåsetårnskolen i Vordingborg Kommune

- Der er også elever, der har andre problematikker, og her skal der altså nogle andre ting til for at hjælpe børnene tilbage i skole, fortsætter hun. 

På landsplan har 0,9 procent af eleverne ulovligt fravær, men i Vordingborg er det næsten tre procent. Noget, som  sms-ordningen i kommunen nu skal til livs. 

Læs også Find din kommune: Her pjækker elever mere end landsgennemsnittet

På Møn er sms-ordningen rettet mod alle elever

På Møn Skole, Stegeafdelingen, er ordningen rettet mod alle klassetrin og ikke kun udskolingen. 

- Kommunen har besluttet, at det er for udskolingen, men her har jeg besluttet, at det skal være for hele skolen, fordi mindre fravær skal fremelskes, siger Dorthea Ryhl Pedersen, skoleleder på Møn Skole, Stegeafdelingen. 

- Hvis der er nogle elever, som er ulovligt fraværende, så kan vi sætte sådan et flueben inde i intra (intranettet, red.), og så ryger der automatisk en sms hjem til forældrene, siger skolelederen. 

Kommunen har besluttet, at det er for udskolingen, men her har jeg besluttet, at det skal være for hele skolen, fordi mindre fravær skal fremønskes

Dorthea Ryhl Pedersen, skoleleder på Møn Skole, Stegeafdelingen

På Stegeafdelingen er fraværet på niveau med hele kommunen, men på Møn Skole, Fanefjordafdelingen er det ulovlige fravær nede på 0,9 procent. Skolederen på Stegeafdelingen har nogle bud på, hvordan det kan være. 

- Jeg synes, der er to faktorer, som i hvert fald spiller ind. Den ene er forældrene, der er gode til at sørge for, at deres børn kommer i skole. Der er også et personale, som er meget dygtige både socialpædagogisk og almen pædagogisk, så de får lavet noget godt skolearbejde, som eleverne kommer til, siger Dorthea Ryhl Pedersen, skoleleder på Møn Skole, Stegeafdelingen. 

Læs også Regionens mest pjækkende elever bliver nu 'meldt' til forældrene

Elever på Møn Skole, Fanefjord: Få det bedste ud af dagen 

På Fanefjordafdelingen er eleverne glade for at komme i skole, og for Ida Bruun Østergaard og Jacob Fomsgaard Outzen i femte klasse er pjæk ikke en muliged. 

- Jeg har aldrig fået lov, men hvis jeg måtte, så ville jeg gøre det, siger Jacob Fomsgaard Outzen. 

Man skal bare tænke, "jeg skal jo", og få det bedste ud af dagen

Jacob Fomsgaard Outzen, elev på Møn Skole, Fanefjordafdelingen

De er begge enige om, at det bedste ved skolen er vennerne, og de har det generelt sjovt, når de er i skole.  

Selvom dagene bliver lange, og de ikke gider i skole om morgenen, er der ingen vej uden om end at tage afsted for de to femte klasser. 

- Man skal ikke tænke så negativt. Jeg har da også mange dage, hvor jeg vågner op og ikke vil i skole, siger Ida Bruun Østergaard. 

- Man skal bare tænke, "jeg skal jo", og få det bedste ud af dagen, tilføjer Jacob Fomsgaard Outzen. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App