Skoleklasse laver omvendt julekalender: Det handler om at give, ikke om at få

I Karrebæk har 2.k fundet den ægte juleånd frem. De deltager i SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender, hvor det handler om at gøre gode gerninger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg kan rigtig godt lide at hjælpe andre, jeg får bare sådan en rigtig god følelse inden i, siger Daniel Meyling Andersen.

Han går i 2.k på Lille Næstved Skole - Afd. Karrebæk og deltager sammen med resten af sin klasse i SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender.

Ideen med den omvendte julekalender er, at eleverne i løbet af juletiden gør gode gerninger i dagligdagen som at rydde op på værelset, skriver et sødt kort til bedstemor eller går tur med hunden.

Hjælper børn i skole

For de gode gerninger får eleverne lidt lommepenge, der lægges i en indsamlingsbøtte på skolen, eller forældrene kan vælge at betale med MobilePay. 

- Julen handler ikke om at få, det handler om at give, siger Leonora Bendtsen fra 2.k, der sammen med resten af klassen har lavet gode gerninger siden den 21. november til en værdi af 364 kroner i skrivende stund.

Det er femte år, at SOS Børnebyerne laver den omvendte julekalender. I år går pengene til at hjælpe fattige og udsatte børn med at komme i skole.

- Det er nogle børn, som er fattige, der bor i et andet land og har brug for penge og hjælp, siger Sonni BøgelundKlintgaard Jensen fra 2.k.

Hjælpen sker gennem SOS Børnebyernes familieprogrammer, hvor børn får skoleuniformer, skolebøger og skolelegater. 

'Det er synd'

Hjælpen fra de forskellige skoleklasser rundt om i landet gør en stor forskel, hvis du spørger Mads Klæstrup Kristensen, direktør for SOS Børnebyerne.

- Man kan selvfølgelig ikke redde hele verden, men for bare fem kroner kan man for eksempel købe et kladdehæfte, og for tusind kroner kan man sende et barn, som eller ikke ville have haft chancen, i skole, siger han.

Hos eleverne fra 2. klasse i Karrebæk har indsamlingen til de fattige børn gjort indtryk. 

- Jeg synes, det er synd for de fattige, hvis de ikke har nogen penge. Så synes jeg også, vi kan give dem lidt penge at styrke sig på, siger Frederikke Hvorslev Kunstrup.

- Tænk, hvis det var én selv. Det ville jeg ikke synes var rart, siger Leonora Bendtsen.

I skrivende stund har SOS Børnebyerne indsamlet 188.800 kroner på landsplan.

 

 


Nyhedsoverblik