Skoleelever lærer om naturfag i BonBon-Land

Selandia HTX har mandag inviteret flere hundrede folkeskoleelever en tur i BonBon-Land. De skal lære, at naturvidenskab også kan være sjovt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Cobratårnet, Svend Svingarm og Vildsvinet har alle lagt sæder til 700 skoleelever fra Slagelse Kommune. De tre forlystelser i BonBon-Land indgik nemlig i forsøg og eksperimenter hele mandag.

Forsøgskaninerne var 9. klasses-elever. Forskerne var gymnasieelever fra Selandia HTX.

quote Jeg håber, at interessen er styrket. Og så må vi se om fire år, om der er flere naturvidenskabelige studenter

Nicklas Larsen Frederiksen, gymnasielærer og initiativtager

For Selandia Gymnasierne har sammen med Slagelse Kommune og University College Sjælland arrangeret en såkaldt science-dag.

Større interesse for naturfag

Grunden til, at folkeskoleeleverne er blevet inviteret til at være testpersoner, er, fordi der i fremtiden kommer til at mangle studerende inden for naturvidenskab.

Ifølge adjunkt på Selandia HTX, Nicklas Larsen Frederiksen, vil man med en tur i BonBon-Land forsøge at skabe en større interesse for ting som blodtryk og støjniveau blandt de unge.

De skal se, at naturvidenskab er mere end blot formler i en bog – det er også en tur i rutsjebanen, forklarer han.

- Jeg håber, at interessen er styrket. Og så må vi se om fire år, om der er flere naturvidenskabelige studenter, siger Nicklas Larsen Frederiksen, der også er manden bag hele begivenheden.

Fra teori til virkelighed

Grunden til, at HTX-eleverne befinder sig blandt ”Hundeprutter” og ”Mågeklatter” er, fordi de skal se teorien i virkeligheden.

quote Det virker, som om vores gæster fra 9. klasse er meget, meget begejstrede

Nicklas Larsen Frederiksen, gymnasielærer og initiativtager

De videnskabsinteresserede unge mennesker beskæftiger sig til dagligt med teori om stresshormoner, forhøjet blodsukkertal og lydbølger. Nu skal de se, hvad der påvirker de ting i virkeligheden.

- Der er selvfølgelig både noget matematik og bioteknologi ved at undersøge, hvordan kroppen reagerer på de stoffer, den producerer under påvirkning, fortæller HTX-eleven Jonathan Rogert Kjellberg.

Han tester blandt andet blodtrykket og pulsen på de elever, der har kørt den nervepirrende tur i Vildsvinet.

Praktisk erfaring

De sygepleje- og bioanalytikerstuderende fra University College Sjælland er til stede for at bistå HTX-eleverne med målinger.

Det giver dem en praktisk erfaring i, hvordan man måler, og hvilke faktorer man skal tage højde for.

Så det har altså været en win-win for alle parter i dag, hvis man spørger bagmanden selv.

- Det virker, som om alle har styr på det. Og det virker, som om vores gæster fra 9. klasse er meget, meget begejstrede. Så det er jo fantastisk, siger adjunkt og gymnasielærer Nicklas Larsen Frederiksen med et stort smil.


Nyhedsoverblik