Skoleelever får kortere skoledage: Børnene bliver ikke så trætte, siger skoleleder

De yngste elever i folkeskolen kan se frem til at få kortere skoledage fremover. I Tømmerup har man det allerede, og det fungerer, siger skoleleder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Eleverne er mere friske, og vi opnår større faglighed i undervisningen i dansk og matematik.

Sådan siger skoleleder Jimmy Sørensen fra Tømmerup Skole i Kalundborg Kommune om de kortere skoledage, som hans skole har praktiseret det seneste par år.

Udtalelsen kommer på dagen, hvor regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF har indgået en aftale, der skal gøre skoledagene kortere for de mindste elever i folkeskolen.

Og at det giver god mening med kortere skoledage er noget, som Jimmy Sørensen nikker genkendende til.

- Hos os får eleverne i indskolingen fri en time tidligere fri tre dage om ugen. Det sker ved at bruge en ordning, hvor timerne skal bruges til at sikre to voksne i undervisningen i dansk og matematik, siger Jimmy Sørensen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skoleleder Jimmy Sørensen mener, det er en god idé, at man indfører kortere skoledage for eleverne i indskolingen.
Skoleleder Jimmy Sørensen mener, det er en god idé, at man indfører kortere skoledage for eleverne i indskolingen. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Mere overskud og større faglighed

Han oplever, at det giver en tydelig forbedret faglighed, når eleverne får to voksne til at undervise i klassen. Samtidig får eleverne mere energi.

- Vi har ikke taldokumentation for det, men vi oplever, at eleverne kan blive ret trætte i de sidste lektioner. På den her måde får de mere energi – og de to voksne i klassen giver både højere faglighed, og et større fokus på undervisningen. Hvis en elev er ked af det, så kan den ene voksne hjælpe, uden at hele klassen bør vente, siger han.

Ordningen, som man bruger på Tømmerup Skole, er blevet gjort til en mulighed af Folkeskolelovens paragraf 16b. Paragraffen får lov til at blive stående, selvom reglerne for at bruge paragraffen strammes op for de lidt større elever.

Han understreger, at han taler ud fra erfaringen, og at man ikke ved, hvordan de3n nye aftale bliver udmøntet.

- Jeg tror sagtens, at det kan blive en fordel for børn og skole, at man satser på fagligheden og i stedet giver lidt kortere undervisningstid, siger han. Han understreger dog, at skolen er rammestyret – og at de naturligvis gør det, som bliver formuleret af politikerne på Christiansborg og i kommunen.

 

Nyhedsoverblik