Skimmelsvamp på skole

Kildedamsskolen i Store Merløse er inficeret med skimmelsvamp flere steder, det viser undersøgelser Holbæk Kommune har lavet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var nærmest et tilfælde, at skimmelsvampen blev opdaget. Efter jul fik en lærer på Kildedamsskolen udslæt, og da hun fik en allergitest slog hun blandt andet ud på skimmelsvamp.

- Så bad vi kommunen om at undersøge skolen, og det er nu gjort. Undersøgelserne viser, at der er skimmelsvamp rigtigt mange steder, siger pædagogisk leder for skole og SFO, Pia Pedersen.

Rapporten, der er udarbejdet for Holbæk kommune, viser, at der er skimmelsvamp blandt andet i gymnastiksalen, i lokalerne for hjemkundskab, på lærerværelset og i kælderen. Men konklusionen er også, at så længe lærerne er opmærksomme på udluftning og på ikke at hverken de eller børnene opholder sig for længe ad gangen i de svampeinficerede områder, er det ufarligt.

- Det må vi jo stole på, siger Pia Pedersen og fortsætter:

- Derudover får vi gjort meget mere rent, og vi flytter vores papirer, så der ikke er støv rundt omkring.

Ingen overraskelse

Den bygning, der er mest inficeret af svamp, er fra år 1956. Og Pia Pedersen er egentlig ikke overrasket over, at der er svamp i bygningen.

- Det er fugt. Det er både kommet ind foroven og forneden. Hvis man spørger lærere, der har været ansatte i en årerække siger de, at man altid ved, hvor spanden skal sættes, når det regner, siger hun.

De afsluttende prøver er blevet taget i denne uge. Et forsigtigt bud fra lederen af Holbæk Kommunes ejendomme lyder på, at det vil koste i omegnen af 10 til 15 millioner kroner at renovere bygningerne. Når der ligger svar på de sidste prøver, skal politikerne tage stilling til, hvad der skal ske med skolen.


Nyhedsoverblik