Skilte hjælper: Bilister holder til højre på motorvejen

Trafikanterne på udvalgte motorvejsstrækninger er blevet bedre til at holde til højre, efter en række nye skilte med opfordringer er sat op langs vejene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

”Hold til højre” og ”Det er det modsatte af venstre”.

Sådan lyder opfordringerne til bilisterne på fem udvalgte motorvejsstrækninger i Danmark – og det er en opfordring, der virker, viser en undersøgelse fra Vejdirektoratet.

I løbet af oktober er hver sjette danske bilist kommet hurtigere frem på udvalgte motorvejsstrækninger i landet, fordi flere holder til højre, når der er plads.   

På Holbækmotorvejen er tallet faktisk endnu bedre. Her er hele 22 procent af trafikanterne kommet frem hurtigere, end de ellers ville, viser Vejdirektoratets tal.

- De fleste trafikanter ved godt, at de kunne være bedre til at vise hensyn i trafikken ved blandt andet at trække ind i højre bane, når der er plads til det. Vores skilte og magneter minder dem om, at trafikken glider bedre, når vi viser hensyn, og så kommer vi alle hurtigere frem, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling. 

Vil gentage kampagnen

Det er ikke sidste gang, at kampagnen kører. Trafikken på motorvejene er eksploderet de seneste år, og derfor er det Vejdirektoratets opgave at sikre, at vejkapaciteten bliver udnyttet bedst muligt, så flere kommer hurtigere frem. 

- Vi skal blive ved med at minde trafikanterne om, at trafikkulturen er noget vi er fælles om. De fleste bilister siger til os, at de selv er gode til at holde til højre, og at det er alle de andre, der er dårlige til det. Så vi er nødt til, at få bilisterne til at rette blikket mere kritisk mod sig selv, og det er dét, vi prøver at gøre med Hold til højrekampagnen, siger Marianne Foldberg Steffensen.


Nyhedsoverblik