Skifter Ringsted spor med Flor?

Per Flor (S) mener, at det ser lovende ud. Men som tallene ser ud lige pt., så hælder borgerne i Ringsted mest mod Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det ser lovende ud. 

Sådan lyder det fra Per Flor (S), som er spidskandidat til borgmesterposten i Ringsted Kommune. 

- Der er mange stemmesedler, jeg godt kan lide, men der er også nogle, jeg ikke kan lide, siger Per Flor, som håber på, at han kan slå den nuværende borgmester Henrik Hvidesten (V) med sloganet ‘Skift Spor med Flor’.

Men indtil videre ser det dog ud til, at Venstre beholder magten. Det skal understreges, at der kun er talt tre valgsteder op i kommunen, men procenterne går indtil videre i Venstres favør.

I Bringstrup har 37,1 procent peget på Venstre, mens 19,3 har peget på Socialdemokratiet. I Gyrstinge har 29,2 peget på Venstre og 23,3 Socialdemokratiet. Ligedan ser det ud i Ørslev, hvor 20,7 procent hælder mod Venstre og 18,6 mod Socialdemokratiet.

Hvad handler valget om?

Der er ikke meget ballade i Ringsted Kommune, men én ting kan dog give lidt små bølgeskvulp i det ellers rolige vand.

Nemlig torvet i Ringsted.

For længe siden var stort set alle enige om at klimasikre det store torv, der ligger i midtbyen. I den forbindelse var det hensigten at gøre torvet bilfrit. Det blev lavet om, og efter at det blev vedtaget at lade bilerne køre over torvet alligevel, har flere partier trukket sig fra aftalen om det milliondyre fornyelsesprojekt af torvet. 

Især Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har gjort modstand. De mener, at der er mere brug for penge til varme hænder og forebringer af kommunens bygninger. Renoveringer er især kommet på agendaen, efter Byskovskolens afdeling i Benløse pludselig var nødt til at flytte omkring 150 elever til middelagtige lokaler. Gulvet under skolen risikerede simpelthen at styrte sammen.

Alt dette koster i en kommune, der i forvejen har en af Sjællands højeste personskatteprocenter og en dækningsafgift, som konsekvent bliver mødt med kritik fra erhvervet. Hvorfor skal vi betale den særlige afgift, når virksomhederne i mange andre kommuner går fri, spøger erhvervslivet. 


Nyhedsoverblik