Skib gået på grund ud for Vordingborg

En coaster er natten til tirsdag gået på grund ud for Vordingborg. Skibet vil inden længe forsøge at trække sig selv fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Coasteren Rix Partner gik natten til tirsdag ved tre-tiden på grund vest for Masnedsundbroen ved Vordingborg.

Skibet var på vej i havn, da det gik galt.

- Under manøvre, hvor den sejler den i fjorden, skal den svaje rundt. Og da den går op for at få en større bredside mod strømmen, så får strømmen fat i skibet og skubber det op på den nordlige del af sejlrenden. Og der står den så nu, siger Jesper Lyngholm, vagtholdsleder, fra Forsvarets Operationscenter.

Vil trække sig selv fri

Ifølge vagtholdslederen er der ikke nogen risiko for forurening af vandet, som de vurderer det nu. Skibets diesel ligger nemlig højt. Og hvis der skulle gå hul på skroget, så vil det kun være vand fra skibets ballasttanke, der kan sive ud.

Skibets kaptajn har derfor fået grønt lyst til selv at forsøge at få skibet fri af sejlrenden. 

- Tanken er, at han vil forsøge at trække sig fri selv. Han har trodser ombord og en lille båd. Så han vil sejle over på havnen og smide trodser op og fastgøre dem og forsøge at trække sig selv fri, For den står stille og roligt fast, siger vagtholdslederen.

Det tomme skib var på vej ind for at laste i Vordingborg Havn, da det gik på grund.

Vagtholdslederen vurderer, at skibet kan være væk området igen ved frokosttid.

Opdateret 10.40: Ifølge den nuværende vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, så arbejder mandskabet nu på skibet med fritrækningen. 

 


Nyhedsoverblik