Skarp kritik: Vordingborg Kommune svigter sit sociale ansvar

Vordingborg Kommunes håndtering af, hvordan de overtager private rengøringsopgaver ved at fyre personale, vækker skarp kritik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Venstrefløjen står sammen med Dansk Folkeparti i Vordingborg Kommune om at hjemtage rengøringen på en række kommunale institutioner, men fremgangsmåden vækker kritik, både fra de ansattes faglige organisation og fra Forenede Service, der har opgaven nu.

Helt usædvanligt vil kommunen nemlig ikke overtage de ansatte, og derfor er 22 rengøringsassistenter blevet fyret.

Det skriver Sjællandske.

- Vi er kede af og forundrede over, at kommunen har valgt ikke at løfte det naturlige sociale ansvar ved at virksomhedsoverdrage, siger Hans Fog, der er administrerende direktør ved Forenede Service til Sjællandske.

Forenede Service har rengøringsopgaven frem til 1. april. Virksomheden overtog selv opgaven som en virksomhedsoverdragelse, hvor de ansatte fulgte med.

Starter forfra for at få gode vilkår

Kritikken møder man, ifølge Sjællandske, også hos fagforeningen 3F, der har rengøringsassistenterne som medlemmer. Fagforeningen har bedt kommunen om et møde, men indtil videre står fyringerne ved magt, skriver avisen.

Borgmester Mikael Smed (S) er først tiltrådt som borgmester efter nytår, og han erkender, at et kan være et problem og give usikkerhed for den enkelte medarbejder.

- For os handler det om at give de ansatte ordentlige arbejdsvilkår og samtidig sikre en god rengøring. Derfor starter vi helt forfra uden at være bundet af deres nuværende overenskomst, men der er stadig nogle problemer, vi skal have løst, blandt andet med hensyn til anciennitet, siger Mikael Smed, der, ifølge Sjællandske, ikke vil garantere at kommunen ansætter de fyrede.


Nyhedsoverblik