Børn laver tidskapsel: Skal fortælle de gode historier om 10 år

Maribo Juniorklub har fyldt en 220 liter stor tidskapsel med minder. Den skal åbnes om 10 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvad ville du lægge i en tidskapsel, der først bliver åbnet igen om 10 år?

De unge medlemmer i Maribo Juniorklub har spekuleret over netop det spørgsmål de seneste måneder, for i weekenden nedsænkede de nemlig en 220 liter stor tidskapsel, som blev grundigt forseglet.

- Jeg vil lægge et Anders And-blad i, fordi jeg har det så sjovt med dem, siger 14-årige Rasmus Renholdt Hansen.

- Jeg har valgt en nøglering med et billede af mig og min kusine, fordi vi har et særligt bånd, hvor vi nogle gange kommer op at skændes, men hurtigt bliver venner igen, og jeg vil gerne se, om det er det samme om 10 år, siger 13-årige Jacob Mortensen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Børnene har alle valgt en genstand, som er blevet lagt i tidskapslen.
Børnene har alle valgt en genstand, som er blevet lagt i tidskapslen. Foto: TV2 ØST

Flere af børnene har valgt at lægge billeder i tidskapslen. 10-årige Sigrid Østergaard har for eksempel besluttet at lægge et i af sin morfar, fordi han betyder meget for hende.

- En dag kunne min mor ikke finde min morfar. Så kiggede jeg ned af gangen, og så så jeg hans hoved på gulvet ved dørkarmen. Han kom på sygehuset, hvor vi fik at vide, at han havde utallige blodpropper i hjernen. Det udløste den slags demens, hvor han glemmer hverdagsting. Siden da er det blevet værre og værre, og han har også fået Alzheimers. Men på det her billede er han rask, og han ser glad ud. Det vil jeg gerne huske på om 10 år, fortæller Sigrid Østergaard.

En kapsel fyldt med kærlighed

Formålet med projektet er at hylde Lolland og Falster igennem selve tidskapslen og pladsen omkring den, som blandt andet også bliver udsmykket med en kærlighedsvæg fyldt med hjerter.

- Det er jo selvfølgelig, fordi Lolland-Falster er noget helt specielt, og her sker der altså også noget helt specielt for familier og børn. Det er ikke kun dårlige historier, siger Mie Johansson, som er pædagog i Maribo Juniorklub

Artiklen fortsætter under billedet:

Tidskapslen skal først åbnes om 10 år.
Tidskapslen skal først åbnes om 10 år. Foto: TV2 ØST

Tidskapslen er blevet til med hjælp fra lokale virksomheder. Eksempelvis er toppen af tidskapslen spidsen af en vindmølle, og de lokale byggemarkeder har sponsoreret plastiktønden, som skal holde de mange genstande tørre de næste ti år.

- Der er så mange virksomheder og lokale, der har hjulpet os med alt muligt igennem årene, og vi vil gerne give noget tilbage til dem. Nu laver vi en plads, som er for alle, hvor man kan komme og hygge sig, siger Mie Johansson.

Glæder sig til om 10 år

Maribo Juniorklub håber, at de medlemmer, som i weekenden lagde genstande i tidskapslen, kommer tilbage om 10 år, når tidskapslen skal åbnes.

- Vi håber selvfølgelig, at klubben stadig findes til den tid, og så bliver vi jo nødt til at holde en stor fest igen, hvor vi kan kigge på tingene. Vi skal se, hvordan verden har forandret sig til den tid, og det bliver rigtig spændende, siger Mie Johansson.

Børnene tvivler ikke på, at det bliver en oplevelse at fiske tingene op af tidskapslen igen.

- Det bliver sjovt at se, om tingene er beskidte, og så får man jo noget at se, som man ikke har set i 10 år. Det bliver lidt mærkeligt. Det er jo ting, man elsker, man lægger i, siger Melanie Jensen, som når at blive 20 år, før kapslen igen skal åbnes.


Nyhedsoverblik