Skak på skoleskemaet - eleverne lærer at fokusere

På Dyhrs privatskole i Slagelse kan man tage skak som valgfag. Skolen er netop blevet hædret for at løfte elevernes karakterer mest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dyhrs privatskole i Slagelse er netop blevet hædret som den skole, der er bedst til at løfte elevernes karakterer, men der er plads til andet end at terpe grammatik og formler på skolen, hvor der fredag blev tid til at spille skak - masser af skak.

På privatskolen kan man tage skak som valgfag, men fredag for vinterferien lærte elever, der ikke selv har valgt det fag, også at spille det sort/hvide spil.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Bue Bukh - TV ØST

Skakentusiaster peger på, at skoleskak kan løfte skoleelevers præstationer.

- Det er et spil, der lærer en at koncentrere sig og fordybe sig og fokusere på noget i længere tid ad gangen, fortæller Henrik Jørgensen, der er lærer på Dyhrs Skole.

unge_bliver_i_lokalomraadet1.jpg
Læs også
Lokale uddannelser holder de unge i provinsen - men potentialet er endnu større
unge_bliver_i_lokalomraadet1.jpg
Læs også
Lokale uddannelser holder de unge i provinsen - men potentialet er endnu større

På en skole, hvor lærerne netop er blevet hædret for, at deres elever får gode karakterer, så kan manden, der står for skakundervisningen, nemt pege på, at skoleskak er et oplagt fag for eleverne.

- Hvis du gør et eller andet forkert, så kan spillet hurtigt vende, og der er mange regler, man skal have styr på, siger han.

- Så man kan ikke bare spille, man er nødt til at koncentrere sig, og det kan man så overføre til skoleverdenen eller resten af livet, siger Henrik Jørgensen.

Henrik Jørgensen, lærer, Dyhrs Skole.
Henrik Jørgensen, lærer, Dyhrs Skole. Foto: Bue Bukh - TV ØST

Nyhedsoverblik