Kommune kommenterer Skælskør-sagen: Vi vil gerne være åbne

En retssag i marts måned skal afgøre om Skælskør-sagen er forældet. Slagelse Kommune ønsker at være åbne om sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søstrene Sapran Hassna og Nanna Hansen lagde sidste år sag an mod Slagelse Kommune. Det skete på baggrund af de overgreb, de og deres to andre plejesøstre blev udsat for fra 1999 til 2005, hvor de boede hos en plejefamilie i Skælskør.

quote Det har vi valgt at gøre, fordi det er en usædvanelig sag med meget bevågenhed, så vi vil gerne være åbne om sagen. 

Niels Lassen, chefkonsulent i Slagelse Kommune.

Deres plejefar, som skulle passe dem, slog dem og misbrugte dem seksuelt. Slagelse Kommune overhørte adskillige advarsler, og gjorde ikke noget ved pigernes tilværelse hos plejefamilien.

Derfor har pigerne søgt erstatning hos Slagelse Kommune, men det kan de ikke være sikre på at få. Kommunen har valgt at kommentere sagen på deres Facebook-side.

- Det har vi valgt at gøre, fordi det er en usædvanelig sag med meget bevågenhed, så vi vil gerne være åbne om sagen. Og generelt bruger vi Facebook meget som kommunikationsmiddel, siger Niels Lassen, chefkonsulent i Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune kommenterer sagen på Facebook

Kommunen skriver således på deres Facebook-side.

 

quote I tilfælde af forældelse siger loven, at Slagelse Kommune ikke må bruge skatteborgernes penge på at udbetale erstatning. 

Slagelse Kommune

- Der har de sidste dage været kritik i medierne af, at Slagelse Kommune ikke udbetaler erstatning til de anbragte piger fra Skælskør, og at sagsomkostningerne vil overstige det beløb, som de har krævet i erstatning. Det er en ulykkelig sag, og vi har blandt andet brugt advokatbistanden til at finde ud af, om vi kunne indgå forlig. Både vores advokat og KL konkluderer, at vi ikke må indgå forlig.

Det skriver Slagelse Kommune på deres Facebook-side og fortsætter:

- Børns Vilkårs advokat har på vegne af de tre piger stævnet os for svigt på grund af manglende tilsyn og underretninger, som ikke blev taget alvorligt. Vores advokat, som er antaget på grund af sin særlige ekspertise inden for det kommunale område, har vurderet, at sagen er forældet, skriver de.

- I tilfælde af forældelse siger loven, at Slagelse Kommune ikke må bruge skatteborgernes penge på at udbetale erstatning. Derfor er det afgørende, at domstolen tager stilling til forældelsesspørgsmålet, før Slagelse Kommune eventuelt kan udbetale erstatning. Sådan afslutter Slagelse Kommune deres opslag. 

Søskendeflokken har sagsøgt Slagelse Kommune for omkring 300.000 kroner. Deres sag skulle egentlig have været for retten d. 12. december, men blev udskudt til marts måned.


Nyhedsoverblik