Sjællandske sygehuse føler sig godt rustet til Sundhedsplatformen

Region Sjælland er klar til at indføre Sundhedsplatformen til november trods store udfordringer i Region Hovedstaden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den omdiskuterede Sundhedsplatform skal implementeres på samtlige regionens hospitaler den 25. november.

Og både Overlægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd og Danske Patienter udviser bekymring for patienter og ansatte på hospitalerne i Region Sjælland, efter det blandt andet er kommet frem, at overvågningen af kræftpatienternes ventetider i Region Hovedstaden reelt er brudt sammen, efter Sundhedsplatformen er kommet til.

quote Vi har en parathedvurdering af det her 150 dage inden. Det er en meget, meget positiv parathedsvurdering

Lars Onsberg Henriksen, koncerndirektør, Region Sjælland

Men Region Sjælland føler sig sikker på at få en god start. Koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen føler sig godt rustet til at implementere det udskældte system her i regionen.

- Ellers gik vi jo ikke i gang. Vi har en parathedvurdering af det her 150 dage inden. Det er en meget, meget positiv parathedsvurdering, som viser, at vi allerede er langt bedre forberedt, end man har været i andre bølger, siger han til TV 2 News.

- Det siger jeg ikke, fordi man ikke har gjort sig umage i hovedstaden. Det siger jeg, fordi vi er heldige at kunne benytte os af erfaringerne derfra.

Hellere mere personale

quote Vi havde hellere set, at man så det her som en investering og havde styrket personaleressourcerne

Morten Freil, direktør i Danske Patienter

Indførelsen af Sundhedsplatformen skal på sigt spare regionerne for udgifter på hospitalerne, men hos Danske Patienter frygter man, at politikerne vil høste besparelserne for tidligt. 

- Det er jo godt, at man tager sig af akutbehandlingen, men når man drosler ned i en periode, så betyder det også, at ventetiderne stiger, og at det tager længere tid for patienter at komme i behandling, siger direktør Morten Freil.

- Vi havde hellere set, at man så det her som en investering og havde styrket personaleressourcerne i overgangsperioden frem for at drosle ned på behandlingerne.


Nyhedsoverblik