Sjællandsk tværforbindelse vil have del i motorvejspenge

Komitéen håber den overskydende milliard fra Silkeborgmotorvejen bliver brugt på at etablere en tværforbindelse mellem Rønnede og Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Den Sjællandske Tværforbindelse er helt afgørende for, at vores hjørne af landet kan udvikle sig og blive et sted, hvor folk gerne vil bo og arbejde, og hvor virksomheder har gode muligheder for at slå sig ned og skabe job til flere.

Sådan lyder det i et åbent brev fra Komitéen for den Sjællandske Tværforbindelse til Folketingets transportordførere.

Kortere rejsetid

Brevet er sendt i anledning af, at den nye Silkeborgmotorvej står færdig. Den blev nemlig omkring en milliard billigere en forventet, og derfor håber komitéen, at pengene bliver brugt på en tværforbindelse mellem Rønnede i syd gennem Næstved og Slagelse til Kalundborg i nord.

- I vores område er der hele tre motorveje, som fører til og fra København. Vi har brug for at få de eksisterende motorveje bundet sammen på tværs, så man nemt og hurtigt kan køre mellem de store byer i Region Sjælland, står der i brevet.

- Det har betydning for borgerne, der skal til og fra arbejde i bil hver dag, og som i dag bruger uforholdsmæssigt meget tid på landevejene.

Ifølge komitéen vil en tværforbindelse betyde, at borgerne kan spare hele 47 minutter om dagen i rejsetid, hvis de bor i Faxe og skal på arbejde i Kalundborg.

To milliarder til statskassen

Den Sjællandske Tværforbindelse vil ifølge udregninger foretaget af Rambøll give statskassen et overskud på to milliarder kroner og give området yderligere 1.600 arbejdspladser.

I komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse sidder blandt andet direktøren i Royal Unibrew i Faxe, regionrådsformand i Region Sjælland, borgmestrene i Slagelse og Næstved Kommune og direktøren i Kalundborg Havn.

Fakta om Den Sjællandske Tværforbindelse

  • Motorvejen krydser Faxe, Næstved, Slagelse og Kalundborg kommuner med tilsammen 243.000 indbyggere
  • 70,5 km lang
  • Sparet rejsetid på 47 minutter
  • 1600 nye arbejdspladser
  • Koster 7,4 milliarder at anlægge inklusiv 50 procent i korrektionsreserve
  • Giver samfundet en gevinst på 2 milliarder kroner.
Kilde: Komitéen for Den Sjællandske Tværforbindelse

 


Nyhedsoverblik