Sjælland får flere og flere iværksættere

Det går fremad med iværksætteriet i Region Sjælland, og det er en meget positiv udvikling, mener regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De nye virksomheder knopskyder lifligt rundt omkring i Region Sjælland.

Siden 2012 har antallet af iværksættere været i vækst, og der er hvert år kommet 4,4 procent nye virksomheder til i gennemsnit.

Og det tal kan kun Region Hovedstaden overgå, viser tal fra Væksttendens 2016 udarbejdet af Center for VækstAnalyse.

Det skriver Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse.

De nye virksomheder betyder også nye arbejdspladser, og i løbet af de sidste ti år har nye firmaer givet regionen 30.000 job. Det er noget, som regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) er meget begejstret for.

- Iværksættere er innovative og styrker konkurrencekraften. De mange nye iværksættere er et sundt tegn på, at vi både har et stærkt erhvervsliv, og at Region Sjælland i fremtiden kommer til at stå rigtig stærkt, siger han i pressemeddelelsen.

Byggeriet har et særligt fokus

I 2015 kom 2.700 nye virksomheder til i Region Sjælland, og en stor del af dem finder vi inden for bygge- og anlægsbranchen.

- Byggeriet fylder meget for os i Region Sjælland. Det er et af de styrkeområder, vi har, og derfor er det også et særligt satsningsområde for os i regionen, siger Jens Stenbæk.

- Vi har særligt fokus på, at vores mindre virksomheder lykkes med at få del i de mange ordrer, der ligger i byggeriet af sygehuse og broer. På den måde kommer der lokale job ud af de investeringer, vi laver som region.

Regionsrådsformanden fremhæver også i den forbindelse, at Region Sjælland har et særligt fokus på iværksættere og blandt andet har etableret 12 såkaldte vækstfabrikker.


Nyhedsoverblik