Sjællænderne er stadig utilfredse med mobildækningen

Næsten hver 8. i Region Sjælland oplever problemer med mobildækningen i hjemmet. Det viser en ny undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sjællænderne er stadig ikke tilfredse med mobildækningen. 

Det viser en ny undersøgelse af Userneeds for Ingeniørforeningen, IDA. 

12 procent af de adspurgte i Region Sjælland svarer nemlig, at de enten har en dårlig eller meget dårlig mobildækning på deres bopæl.

I efteråret sikrede frekvens-auktion, at 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse i landdistrikterne har fået udsigt til bedre net- og mobildækning. 

- Gode mobilforbindelser er i dag helt klare forudsætninger for, at vi som borgere kan passe arbejde, skole, kontakt til offentlige myndigheder og det personlige netværk. Desuden nytter det ikke, at borgere og virksomheder fravælger at etablere sig i specifikke områder på grund af dårlig dækning, siger IDAs tele-ekspert Thomas Haagendal i en pressemeddelelse. 

Kombination af antenne og selskab

Utilfredsheden er altså stadig til stede, selv om både mobiloperatører og kommuner og regioner har fokus på problemerne med dækningen. For det er en forudsætning for liv i lokalområderne. 

Thomas Haagendal påpeger dog, at kombinationen af mobiltelefonens antenne og valg af teleselskab kan være en årsag til, hvorfor nogle stadig oplever udfald og dårlige forbindelser.

- Her kan borgere selv gøre noget ved at sikre sig den rette mobiltelefon hos den operatør, der bedst opfylder den enkeltes behov, og hvor prisen måske kommer i anden række, siger han. 

- Men det ændrer ikke på, at sjællændernes oplevelser er reelle nok. Med indførelsen af smartphones, som er mere computer end telefon og for nogle mærkers vedkommende betydeligt ringere som telefon, er oplevelsen ikke blevet bedre. 

iphone.jpg
Læs også
Ringe mobilnet plager mange danskere
iphone.jpg
Læs også
Ringe mobilnet plager mange danskere

 


Nyhedsoverblik