Silosprængning gik ud over Kulturarkaden: Nu er regningen kommet

Da silosprængningen på Vordingborg Havn gik galt i april måned, gik det hårdt ud over Kulturarkaden, som blev beskadiget. Nu skal regningen gøres op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En særdeles berømt og berygtet silo er igen kommet på dagsordenen, når Økonomiudvalget i Vordingborg Kommune mødes på onsdag.

Da den gamle silo på Vordingborg Havn skulle sprænges fredag den 6. april, gik det rygende galt.

Den væltede nemlig til den forkerte side, hvor Kulturarkaden på nabogrunden blev stærkt beskadiget. Et areal i stuen og på første sal på 250 kvadratmeter inklusive bygningsdele og tekniske installationer blev gjort stort set ubrugelige.

quote Som det ser ud nu, ryger der ikke en regning på én eneste krone ud til borgeren

Mikael Smed (S), formand for Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati

Læs også
Silo-sprængning på Vordingborg Havn gik galt
Læs også
Silo-sprængning på Vordingborg Havn gik galt

Nu er regningen gjort op, som lyder på knap seks millioner kroner.

- Som det ser ud nu, ryger der ikke en regning på én eneste krone ud til borgeren, siger Mikael Smed (S), borgmester og formand for Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati.

Genoprettelse af Kulturarkaden koster knap seks mio.

Silosprængningen og genoprettelsen af Kulturarkaden er på dagsorden onsdag den 14. november, når der er møde i Udvalget for Bosætning, Økonomi og Nærdemokrati.

Af dagsordenen fremgår det, at reetableringen har været udbudt i hovedentreprise, og at der herefter er udarbejdet et anlægsbudget for gennemførelse af opgaven.

Silo sprængning gik galt
Læs også
Kom med indenfor i bygningen, der blev ramt af siloen
Silo sprængning gik galt
Læs også
Kom med indenfor i bygningen, der blev ramt af siloen

Budgettet for genoprettelse af bygningen bliver i alt 5.850.000 kroner. Hertil kommer udgifter til indkøb af nyt løsøre, inventar, IT-materiale, bøger, reoler m.m. på 450.000 kroner.

I udgangspunktet dækker forsikringen alene økonomi til genopretning af bygning. Det vil sige, at kommunen i første omgang selv skal afholde udgiften til løsøre.

Kommunens forsikringsselskab forventes af dække det meste

Det forventes, at kommunens forsikringsselskab dækker det meste, mens Kenneth Wegge, der havde ansvaret for sprængningen, forventes at dække 450.000 kroner.

- Vi forventer, at kommunens forsikringsselskab skal betale 5.400.000 kroner, og at skadevolder betaler de resterende 450.000 kroner, siger Mikael Smed, som hentyder til sprængningsleder Kenneth Wegge.

Ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension kan der dog komme et forsikringsefterspil, som handler om, hvorvidt kommunens forsikringsselskab senere kan indhente forsikringspenge fra sprængningsleder Kenneth Wegge.

Sprængningsleder Kenneth Wegge har ikke selv nogen kommentar på nuværendet tidspunkt.

Arbejdet med bygningsgenopretning er igangsat den 3. september 2018 og forventes afsluttet i uge 3, 2019, hvorefter indflytning kan finde sted.


Nyhedsoverblik