Det vi har sammen

Silo-sprængning gik galt: Brandvæsen og beredskab rykker ind på Vordinborg Havn

Oprydningsarbejdet er i fuld gang på Vordingborg Havn, efter sprængningen af siloen gik galt, så siloen væltede i den forkerte retning.

Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen er i fuld gang på Vordingborg Havn, efter en sprængning af havnens silo fredag eftermiddag gik grueligt galt.

Siloen væltede i den forkerte retning.

- Det eneste vi kan se nu er, at siloen er væltet ned i et hjørne af biblioteket og har ødelagt et lokale. Lige nu er vi i gang med at afstive bygningen, så der ikke er mere, der vælter ned. Efter det kan vi komme til at rydde op, siger Steen Gunnarson, indsatsleder for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Jeg kan ikke sige, om vi skal være her til klokken 22 i aften eller klokken 03.00 i nat

Jon Hansen, indstasleder fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning

Nu skal brandvæsen og Beredskabsstyrelsen igang med at sikre vægge og loft i biblioteksbygningen, så der ikke falder mere ned.

- Når først bygningen er afstivet, kan man sende mennesker derind, siger Jon Hansen, der er indstasleder fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

Læs også Se det ske: Her vælter siloen forkert

Afstivningseksperter skal igang med oprydningsarbejde

Seks afstivningseksperter og to indsatsledere fra Beredskabsstyrelsen er netop mødt op på Vordingborg Havn.

- Så længe det bare er bygningsskader, og ikke nogle personskader, kan vi tage det roligt og sikre, at der ikke er noget, der falder ned, når vi begynder at rydde op. Når bygningen er sikret, begynder de at rydde op langs væggen, så bygningen kan lukkes af, siger Jon Hansen fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning.

- Jeg kan ikke sige, om vi skal være her til klokken 22 i aften eller klokken 03.00 i nat. Det er langsommelig proces. Vi kan netop tage det roligt, fordi der ikke er nogen personskader, siger Jon Hansen.

Læs også Silo-sprængning på Vordingborg Havn gik galt

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App