Tiltalt byrådspolitiker får lov til at blive i byrådet

Byrådspolitiker Linda Sommer fra Lolland, der brød loven for at vise en arrestant i Maribo sit barns fødsel via en iPad, får lov til at blive i byrådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den konservative byrådspolitiker i Lolland Kommune skal ikke forlade sin post byrådet.

Det er selvom, Linda Sommer forleden fik betinget fængsel for embedsmisbrug, efter hun blandt andet hjalp en arrestant i Maribo at overvære sit barns fødsel via en iPad.

Retten i Nykøbing Falster besluttede ellers tirsdag at straffe den 50-årige kvinde med 20 dages betinget fængsel i sagen for misbrug af sin stilling, men fordi dommen blev anket på stedet, bliver en eventuel beslutning om hendes fremtid i byrådet udskudt.

Thomas Knudsen, kommunaldirektør i Lolland Kommune, bekræfter over for TV ØST, at Linda Sommer får lov til at blive siddende i byrådet.

- Hvis hun bliver dømt, vil Valgbarhedsnævnet vurdere, om hun kan blive siddende, siger Thomas Knudsen og tilføjer:

- Men den procedure træder først i kræft, hvis hun bliver dømt.  

Ifølge kommunaldirektøren vil der ikke være nogen ingen gråzoner i forhold til at kunne stemme i visse sager og lignende, hvis den konservative byrådspolitiker skulle ende med at blive vurderet ”ikke værdig” af Valgbarhedsnævnet.

Hvis nævnet vurderer hende ”ikke værdig”, vil hendes plads i byrådet blive suppleret af en anden på den konservative opstillingsliste.


Nyhedsoverblik