Sidste vidne i sygeplejerskesagen har afgivet forklaring

Tirsdag afgav det sidste vidne i sygeplejerskesagen forklaring. Nu afventer retten en erklæring fra Retslægerådet, for at retssagen kan fortsætte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det sidste vidne i ankesagen mod den 32-årige sygeplejerske, der er tiltalt for at have slået tre patienter ihjel og for at have forsøgt at dræbe en fjerde, blev på den 16. retsdag i ankesagen ført i Østre Landsret.

Den tidligere kollega, der arbejdede sammen med tiltalte på den medicinske afdeling M130 på Nykøbing Falster Sygehus afgav i dag sin forklaring i retten.

Hun fortalte blandt andet, at hun i begyndelsen af sin ansættelse som nyuddannet sygeplejerske havde den tiltalte som mentor, hvilket hun var glad for, da kollegaen oplevede den tiltalte som dygtig og imødekommende. 

Mange dårlige patienter

quote Der var mange patienter, der blev akut dårlige

Vidne

Vidnet forklarede i retten, at i takt med at hendes egen erfaring som akutsygeplejerske steg, begyndte hun at få en ulmende fornemmelse af, at ikke alt var, som det skulle.

Vidnets oplevelse var, at der for mange dramatiske patientforløb, når den tiltalte var på vagt. 

- Der var mange patienter, der blev akut dårlige. Enten fordi de begyndte at styrtbløde, eller fordi de fik meget lavt eller højt blodsukker. Der var også mange, der skulle have modgift mod morfin, og som responderede på dette, forklarede vidnet i retten i dag.  

Advarede oversygeplejersken

Da patienten Arne Herskov døde, kontaktede vidnet efter eget udsagn oversygeplejersken og sagde, at hun troede, at den tiltalte slog patienterne ihjel.

Ifølge vidnet skulle oversygeplejersken havde responderet med at sige “man skal passe på med at sige den slags om sine kollegaer”. 

Vidnet har i retten forklaret, at hun efterfølgende flere gange henvendte sig til oversygeplejersken, når hun følte, hun oplevede noget, der virkede uforklarligt. Men hun fik efter eget udsagn ikke respons. 

Retten venter nu på en erklæring fra Retslægerådet, for at sagen kan fortsætte. Næste retsdag er sat til den 2. maj, men kan blive udsat, hvis ikke erklæringen er færdig.

Når erklæringen er dokumenteret, skal anklager og derefter forsvarer procedere - altså udlægge sin version af sagen for nævninge og dommere. Derefter falder der dom i sagen. 


Nyhedsoverblik