SF: Fusion er en naturlig konsekvens af besparelser

SF ser den mulige fusion som en naturlig konsekvens af regeringens besparelser på uddannelsesområdet. Og det vækker en smule bekymring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den mulige fusion mellem uddannelserne Selandia og ZBC kommer ikke bag på Jacob Mark, uddannelsesordfører i SF og valgt i Sjællands Storkreds.

- Det er jo sådan set deres helt frie beslutning. Men jeg tænker, at det er en naturlig konsekvens af, at institutionerne rundt omkring har været hårdt ramt af regeringens uddannelsesbesparelser, og det dermed kan være fornuftigt for instituionerne at slå sig sammen, så de har en stærkere økonomi. 

quote Jeg er også lidt bekymret for, at når uddannelsesinstituioner bliver meget store, så er der langt ud til den enkelte studerende

Jacob Mark (SF)

Fusionen er ikke kun positiv

Spørger man Jacob Mark, er der ingen tvivl om, at det vil styrke institutionernes økonomi. Men han stiller sig dog ikke helt ubekymret over for en mulig fusion.

- Jeg er også lidt bekymret for, at når uddannelsesinstituioner bliver meget store, så er der langt ud til den enkelte studerende, og det kan også ske på bekostning på det enkelte, lokale studiemiljø. Og der vil jeg bare håbe på, at institutionerne husker på at tilgodese byerne, det lokale miljø, og at der er et trygt studiemiljø for de studerende. 


Nyhedsoverblik