Serie 4-kamp skal knække cancer

Spillerne fra Østmøn FK's serie 4-hold spillede deres livs kamp. Det gjaldt både rækkens 1. plads og kampen mod kræft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var nogle ekstra motiverede spillere fra Østmøn FK's serie 4-hold, der lørdag løb på banen.

En sejr over rivalerne fra FK Sydsjælland ville sikre overvintring på 1. pladsen, men samtidig spillede holdet for en helt speciel person: den 13-årige lokale kræftramte dreng Philip Lønborg.

- Vi følger alle Philips kamp meget tæt. Så jeg tænkte, at det her i Knæk Cancer-ugen ville være oplagt at lave noget for ham, siger midtbanespiller Ken Hansen, der har fået idéen til arrangementet.

Firmaer og private donerede penge, hvis hjemmeholdet vandt kampen, scorede mål eller forhindrede modstanderne i det. Samtidig blev der i klubhuset solgt pølser, kaffe og kage, og overskuddet gik til det gode formål.

- Det er fedt, at de har taget initiativ til det for sådan en almindelig dreng som mig, der bare har en sygdom og ser lidt anderledes ud, sagde Philip Lønborg, som selv stod på sidelinjen og heppede.

For tredje gang i sit korte liv kæmper han mod kræften. Denne gang en tumor i maven.

- Vi er i gang med den sidste omgang kemo. Derefter skal vi se, om der kommer gode svar på prøverne, fortæller den 13-årige dreng.

Opbakningen fra folk i og omkring klubben var overvældende. Holdet vandt 9-0, og der kom omkring 35.000 kroner i kassen.

Det beløb bliver givet til den Knæk Cancer-indsamling, som Philip Lønborgs familie selv har oprettet, så det samlede beløb er oppe på omkring 65.000 kroner.


Nyhedsoverblik