Sensommerens sol må vige for ustadigt vejr og byger

Nu går den ikke længere, siger DMI om det danske sensommervejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De seneste uger har danskerne kunnet synge "det er i dag et vejr - et solskinsvejr".

Men septembersolen syder på sidste vers, siger Dan Nilsvall, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

- I dag (mandag red.) er det skyerne, der vil dominere. Det holder stort set tørt, men der kan komme byger. Temperaturen bliver nok omkring 16 grader, så det minder om det, vi har haft de seneste dage, siger meteorologen.

Regn på vej

Han fortæller, at den kommende uge byder på en efterårskølig luft med perioder med sol. Til gengæld bliver der også regnvejr fra tid til anden.

- Man kan ikke udelukke, at der tirsdag, onsdag og torsdag bliver lidt regnvejr. Det bliver med lidt eller nogen sol, og dagtemperaturen kommer til at ligge mellem 16 og 20 grader, siger Dan Nilsvall.

Hvor Danmark de seneste uger har været beriget med varme og sol, selv om kalenderen viser september, så vil den kommende uge byde på mere traditionelt efterårsvejr.

- Det er meget typisk septembervejr, det vi ser. Temperaturen svinger sig lidt op, men lokalt kan der om natten sagtens blive ned til 6-7 grader, siger han.

Siger farvel til varmen

Meteorologen opfordrer til, at man siger farvel til varmen, selv om temperaturen godt kan snige sig lidt op i løbet af ugen.

- Når vi har dagtemperaturer op til 20 grader, så føles det lidt som sommer. Men luften bliver køligere, så vi siger lidt farvel til sommeren.

Sidst på ugen sætter efteråret for alvor ind, siger Dan Nilsvall.

- Det ser ud som om, at der nærmer sig en front vestfra med en omgang regn natten til fredag. Fra fredag kan vejret blive mere ustadigt, og vi kan godt regne med flere byger hen over den næste uge, siger han.


Nyhedsoverblik