Selina samler ind til sin læge

11-årige Selina Hansen er én ud af tre danskere, der lider af sygdommen Muckle-Wells syndrom. Nu samler hun penge ind til forskning i sygdommen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste 11-årige går nok og overvejer, hvad de skal skrive på ønskesedlen til jul. Men Selina Hansen fra Stubberup ved Nykøbing Falster knokler for at samle gaver ind fra butikker i området. Gaverne sælger hun for at samle penge ind til forskning i sjældne sygdomme.

- Jeg vil bare gerne gøre noget godt for nogle andre, ligesom der er nogen, der gør noget for mig, siger Selina Hansen.

Sygdom rammer én ud af en million

I 2013 fik Selina Hansen konstateret sygdommen Muckle-Wells syndrom. Statistisk rammer sygdommer én ud af en million. Selina Hansen fik konstateret den som den tredje dansker.

- Det er en gensygdom, som går ind i alle mine led og organer og udsender en betændelse. Nogle gange kan jeg ikke gå, når jeg vågner, siger Selina Hansen.

For nylig så Selina Hansen indsamlingsprogrammet Knæk Cancer på TV2. Her blev der samlet over 163 millioner kroner ind. Det gav hende inspiration til at lave sin egen indsamling.

- Jeg ville prøve, om jeg selv kunne give nogle penge til forskning i sjældne sygdomme, siger Selina Hansen.

Siden har hun solgt kager i Kvickly i Vordingborg og samlet gaver ind fra butikker i blandt andet Nykøbing Falster. Mandag klokken 16.00 står hun klar i Kvickly i Nykøbing Falster, hvor hun vil sælge gaverne. Kunderne kan selv vælge en gave og bestemmer selv, hvor meget de vil betale for dem.

- Det er lige meget hvor meget de betaler. Hver en krone tæller, siger Selina Hansen.

Alle pengene vil Selina Hansen donere til sin læge i Skejby Sygehus, så han kan forske i sjældne sygdomme, som den hun selv lider af.

- Jeg tror, at han bliver rigtig glad, og det håber jeg selvfølgelig også. Jeg tror, at han bliver meget overrasket, siger Selina Hansen.

Søndag havde Selina Hansen samlet omkring 13.000 kroner ind, men hun håber at nå op på 20.000 kr. 

Sådan støtter du
Hvis du vil støtte indsamlingen til fordel for forskning i sjældne sygdomme, kan du overføre penge til Selina Hansen på MobilePay på telefonnummer 27 20 09 42. 

Indsamlingen fortsætter frem til den 5. december. Herefter vil Selina Hansen donere alle penge til lægen på Skejby Sygehus, som han skal bruge på at forske.


Nyhedsoverblik