Selina overrækker 55.000 kroner til forskning i sjældne sygdomme

11-årige Selina Hansen fra Stubberup har indsamlet 55.000 kroner, som hun torsdag overrakte til en professor i specialsygdomme på Skejby Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

11-årige Selina Hansen fra Stubberup ved Nykøbing Falster er én af kun tre danskere, som lyder af sygdommen Muckle-Welss syndrom.

En sygdom som betyder, at der går betændelse i hendes led og organer, og at hun derfor nogle gange ikke kan gå, når hun vågner.

Hendes liv med sygdommen har betydet, at hun i flere måneder har indsamlet penge ved at sælge kager og sponsorerede gaver i den lokale Kvickly. I alt har hun samlet 55.000 kroner, som hun torsdag aften overrakte til Troels Herlin, der er professor i specialsygdomme på Skejby Sygehus.

Pengene skal nemlig gå til at forske i sjældne sygdomme som Selinas egen.

- Det er helt fantastisk, at en pige på 11 år kan samle opmærksomhed på en sygdom, som ikke ret mange kender til, og som egenhændigt går ud og formidler et indsamlingsbeløb på 55.000 kroner. Det er helt enestående, siger han.

Penge falder på et tørt sted

Selina selv er også helt overvældet over opbakningen til hendes indsamling.

- Jeg er så glad, for min familie, mine venner og min storebrors venner har været med til at støtte og med at give beløb. Alle folk har været så søde.

Ifølge professor Troels Herlin falder pengene på et tørt sted. De skal bruges på, at lægerne hurtigere kan få undersøgt patienter som Selina Hansen og få stillet en diagnose.

Overrækkelsen skete i Trygfondens Familiehus, hvor Selina Hansen bor, når hun er i behandling på Skejby Sygehus.


Nyhedsoverblik