Selandia i Slagelse vil oprette en HTX-klasse for autister

Det tekniske gymnasium kæmper med at inkludere personer med autisme. En klasse specielt til dem vil sende et stærkt signal, mener rektor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Selandias tekniske gymnasium i Slagelse har de en drøm om at få lov til at oprette en HTX-klasse målrettet autister.

Det skriver Sjællandske.

Derfor har uddannelsesinstitutionen sendt en ansøgning til Undervisningsministeriet for at få lov til at oprette klassen. Det er nemlig planen, at der på landsplan skal oprettes tre nye klasser for autister – én på handelsskolen, én på et teknisk gymnasium og én på et alment gymnasium eller HF.

Foruden Selandia i Slagelse har også Roskilde Tekniske Skole søgt om at oprette en HTX-klasse for autister. Ansøgningerne fra begge steder bliver bakket op af en støtteerklæring fra Region Sjælland.

Træffer afgørelse slut februar

Og ifølge rektor på Selandias tekniske gymnasium i Slagelse, Niels-Erik Hybholt, vil det sende et stærkt signal, hvis skolen kan få lov til at oprette en klasse til personer med autisme.

- Det er en samfundsopgave, en kulturopgave og en dannelsesopgave. Det er til glæde for autisterne, men det er sandelig også til glæde for vores nuværende elever. For de ser, at der er plads til mennesker med autisme, siger han til Sjællandske og tilføjer:

- Det understreger, at vi er rummelige, og det er et udtryk for den almendannelse, som vi skal give vores elever. Hvis der er noget, vi har brug for i den verden, vi lever i nu, så er det initiativer, der handler om rummelighed.

Og der er et grundlag for en HTX-klasse for autister i Slagelse, vurderer kommunen. De mener, at elevgrundlaget til en sådan klasse vil være mellem 15 og 25 unge i Vestsjælland.

Undervisningsministeriet ventes at træffe en afgørelse i slutningen af februar.


Nyhedsoverblik