Seksårige Eline har kræft: Nu samler hun ind til hospitalsklovne

Da seksårige Eline Lundvig fik kræft blev det startskuddet på et stort motionsløb til støtte for hospitalsklovnene i Danmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

544 børn og voksne var søndag samlet til løb i Jyderup. Men de løb ikke kun for motion og medaljer, men også for en rigtig god sag.

Løbet var nemlig et "klovneløb" til støtte for Danske Hospitalsklovne, og derfor var seksårige Eline Lundvig glad for, at så mange løb med.

Der er en helt særlig grund til, at netop Eline er glad for støtten til klovnene. For to år siden blev hun nemlig ramt af kræftsygdommen leukæmi, som vendte op og ned på hele familiens dagligdag. En dagligdag, som pludselig handlede om hospitaler, sygdom og kemobehandlinger.

- Jeg tabte håret. Alt mit hår. Det var jeg ked af, for jeg havde det længste, fineste hår. Det var sådan lidt krøllet, siger Eline.

Klovnene er med til at hjælpe Eline gemmen den svære behandling.
Klovnene er med til at hjælpe Eline gemmen den svære behandling. Foto: Privat

Guitar og sæbebobler

Da sygdommen for to år siden ramte Eline, blev hun grå i huden og helt blå på læberne. Men nu er der farve i kinderne og smil på læberne - og det skyldes ikke kun behandlingen, men også hospitalsklovnene på Rigshospitalet.

- Nogle af dem spiller guitar. Nogle puster sæbebobler og nogle af dem fjoller. Det er lidt irriterende at skulle på sygehuset, men det er rigtig sjovt, at der er klovne, fortæller Eline til TV ØST.

Dan Lundvig, far til Eline, arrangerede løbet og er overvældet af støtten.
Dan Lundvig, far til Eline, arrangerede løbet og er overvældet af støtten. Foto: TV2 ØST

Klovnene fjerne utrygheden

Klovnene gør dog ikke kun børn som Eline glade. De glæder også forældrene, fortæller Elines far, Dan Lundvig, som har arrangeret Klovneløbet i Jyderup.

quote Hun er ikke lige så bange og ked af det, når klovnene er der. 

Dan Lundvig, løbsarrangør og far til Eline

- Eline skal have en indsprøjtning i rygsøjlen hver anden måned. Klovnene laver løjer, gøgler og muntrer børnene op. Det er lidt nemmere, når hun er glad og smilende inden en indsprøjtning eller en operation, siger Dan Lundvig og fortsætter:

- Hun er ikke lige så bange og ked af det, når klovnene er der. De gør et enormt godt stykke arbejde, fortæller han.

Eline Lundvig var ked af at tabe sit fine, krøllede hår - men det er heldigvis på vej tilbage igen.
Eline Lundvig var ked af at tabe sit fine, krøllede hår - men det er heldigvis på vej tilbage igen. Foto: TV2 ØST

"Jeg kunne flyve hjem"

Det glæder Dan Lundvig, at hele 544 løbere i alle andre er dukket op for at støtte hospitalsklovnene - og glæden er mindst lige så stor hos hos hospitalsklovnen Zippo, hvis borgerlige navn er Palle Steen Nielsen.

quote Det glæder mig helt ind i hjertet. Hvis ikke jeg var i bil, kunne jeg flyve hjem

Palle "Zippo" Steen Nielsen, klovn

- Det glæder mig helt ind i hjertet. Hvis ikke jeg var i bil, så kunne jeg flyve hjem. Støtten gavner børnene ude på hospitalerne. Det gør, at vi kan give langt flere timer til dem. Hvert lille bidrag betyder rigtig meget, fortæller "Zippo".

6-årige Eline løb selv tre kilometer - og også hun har stor ros til de mange løbere, som alene ved at deltage støttede klovnenes arbejde.

- Det er rigtigt godt og sejt og sødt. Jeg synes, det er flot, at de har løbet så meget for klovnene, fortæller hun til TV ØST.

Klovnen "Zippo" underholdt deltagerne og sætter stor pris, at så mange ville støtte.
Klovnen "Zippo" underholdt deltagerne og sætter stor pris, at så mange ville støtte. Foto: TV2 ØST

Nyhedsoverblik