Seere støtter suspenderet betjent

Det er forkert, at en betjent skal i retten for at have ladet en mand se sit barns fødsel på en mobiltelefon, mener vores seere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er det en barmhjertighedsgerning hævet over almindelige regler at lade en indsat i en arrest se sit barns fødsel via en mobiltelefon – eller er det et klart brud på reglerne, der skal udløse straf?

Handlingen sender nu politibetjenten Linda Sommer i retten. Hun har i et halvt år været suspenderet på grund af sagen, hvor hun lov en indsat i arresten i Maribo følge med i hans kones fødsel på et nærliggende sygehus.

Ud over sin ansættelse ved politiet er Linda Sommer medlem af Lolland byråd for De Konservative.

Spørgsmålet har medført megen debat på TV ØSTs facebook-side – og hovedparten af brugerne på siden er ikke i tvivl: Nåde burde i sådan en sag gå forud for ret.

- Hvad er der forkert i, at en flink betjent viser medfølelse for en indsat og lader ham overvære sit barns fødsel på en mobil´. Brug dog hellere jeres tid på, at opklare nogle forbrydelser i stedet for at undersøge og straffe for en sådan lille ting, siger Poul Erik Hansen. Han mener, at sagen samtidig er en indikator for, at manglen på politibetjente i politiet i virkeligheden handler om dårlige prioriteringer.

I sagen er det vigtigt, at vurdere, om noget er blevet ødelagt ved sagen, mener Svend Erik Winterfeldt.

- Total latterligt at straffe betjenten for at være menneskelig. Hun har ikke sat sikkerheden over styr, siger Svend Erik Winterfeldt.

Og Simone Mie Miettinen Olesen mener, at sagen handler om de indsattes basale rettigheder.

- Ej - come on ? Straffes?! Seriøst? Det er en af livets største øjeblikke og ja hun skal straffes, men at se sit barn komme til verden skulle alle ha’ lov til, skriver hun.

Der er dog også seere, der er kritiske overfor betjenten – selvom disse kommentarer ikke belønnes med mange likes fra seerne.

- Fængsel er jo en frihedsberøvelse, at være fjernet fra samfundet, som straf. Derfor burde det ikke have fundet sted. Men jeg havde nok gjort som Linda, skriver Charlotte Stenfeldt Klink.

Det handler samtidig om, at det at sidde i en arrest er en del af straffen, mener Kent Barkoz.

- Man får en straf, en såkaldt frihedsberøvelse, og så skal man ikke have lov til at se sit barns fødsel, være med til tante Gudruns 150 års dag, begravelser eller lignende. De har selv valgt at komme i fængsel... Deres offer havde intet valg, skriver Kent Barkoz.

Samtidig, så burde politifolk af alle kende til reglerne, mener Linda Eskildsen.

- Indsatte må ikke ha adgang til telefoner under deres straf - hvad straffen så end måtte bestå af - og det ved en betjent bedre end nogen. Den lov skal man ikke gradbøje. Når det så er sagt, ville betjenten, som mange skriver, vise medfølelse, og respekt for det. Det er bare en total forkert situation, hun gør det i. Så det er ikke ok, siger Linda Eskildsen. 

Du kan selv deltage i debatten her:

 


Nyhedsoverblik