Se kortet: Her kan du bade i sikkerhed

I vores område ligger Lolland Kommune i top med 11 steder med Blå Flag, mens kommuner som Guldborgsund og Stevns ikke har nogen flag i blå nuancer. Foto: Friluftsrådet

Friluftsrådet har udpeget de regionale strande, hvor badegæster sikkert kan bade.

Mens temperaturen stiger, og sommeren nærmer sig, kan flere regionale danskere glæde sig over at være på den netop offentliggjorte liste over steder, der har opnået Friluftsrådets Blå Flag.

Det Blå Flag hejses på strande, ved søer og lystbådehavne som et tegn på, at stederne har et særligt niveau for rent badevand, gode faciliteter og livredning i badesæsonen.

- Det Blå Flag i flagstangen er en nem måde at fortælle strandgæster, at her bliver der gjort noget særligt for at give dem en god strandoplevelse, hvor de kan føle sig trygge fordi der er styr på både naturformidling, livredning og kvaliteten af badevandet, siger Jan Ejlsted, Friluftsrådets direktør.

Det Blå Flag hejses i de fleste kommuner med aktiviteter den første weekend i juni.

Artiklen forsætter under grafikken: 

I vores område ligger Lolland Kommune i top med 11 steder med Blå Flag, mens kommuner som Guldborgsund og Stevns ikke har nogen flag i blå nuancer.

De blå flag

Friluftsrådet tildeler det Blå Flag til de strande og havne, som gør en ekstra indsats for miljøet eller forsøger at højne strandens eller havnens standard.

Samtidig oplyser rådet om livet og miljøforholdene langs kysterne og i havet og hvordan vi kan bruge naturen på den mest hensigtsmæssige måde. Der arbejdes med følgende områder:
  • Miljøindsats og vandkvalitet
  • Miljøinformation
  • Drift, sikkerhed og faciliteter

Kilde: Friluftsrådet

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App