Se hitlisten: Sjællænderne elsker 'mormormad'

Der står ofte god, gammeldags mad på menuen, når sjællænderne går i køkkenet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Frikadeller. Stegt flæsk med persillesovs. Sprødstegt kylling.

Kan du efter at have læst dette føle en lille - eller stor - sult på vej, er der en forklaring: Du er en fuldstændig gennemsnitlig sjællænder.

For ifølge en ny undersøgelse af Epinion for Karolines Køkken er netop sjællænderne i høj grad til den klassiske 'mormormad'.

quote Egnsretter er på sin vis blevet en vigtig kulturel markør for de forskellige landsdele, men også de helt små lokale samfund i Danmark

Tove Færch, leder af Karolines Køkken

Således er Sjælland den landsdel i Danmark, hvor flest spiser frikadeller, og hvor favoritterne generelt er som taget ud af de klassiske, danske kogebøger.

Sjælland er frikadelleland

Frikadeller er som sagt topscoreren og efterfølges af stegt kylling med kartofler og grøntsager og en af de 'eksotiske' indslag blandt de populære retter: pasta med kødsovs.

Sjællænderne adskiller sig fra flere af de andre landsdele, og ser man på hele landet, frikadeller blot den tredjemest populære ret. I hovedstaden er retten blot den sjettemest populære. 

- Forskellene kan skyldes, at Danmark traditionelt set har været præget af egnsretter baseret på den lokale historie og kultur. Egnsretter er på sin vis blevet en vigtig kulturel markør for de forskellige landsdele, men også de helt små lokale samfund i Danmark, udtaler Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Karolines køkken har også lavet statistik over de mest søgte retter i deres online opskriftsamling. De ti mest søgte på Sjælland kan du læse herunder:

  1. Kartoffelsuppe med porrer og bacon - 11.203 søgninger
  2. Boller i karry - 7.797
  3. Forloren hare a la farmor - 6.839
  4. Koteletter og bacon i fad - 6.147
  5. Kylling i karry - 3.779
  6. Svensk pølseret - 3.646
  7. Tomatsuppe - 3.486
  8. Risengrød med kanelsukker og smørklat - 3.379
  9. Porretærte - 3.113
  10. Lasagne i italienne - 3.060

Undersøgelsen baserer sig ifølge Arla på omkring 2.000 webinterviews af danskere i alderen 18-75 år og er foretaget via Epinions Danmarkspanel i perioden 10. - 23. februar 2017. Resultaterne skulle være repræsentative for den danske befolkning i forhold til køn, alder, uddannelse og region.


Nyhedsoverblik