Se billederne: Prinsesse Marie indvier maskepark

Prinsesse Marie indviede mandag projektet Geokids i Odsherred. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Prinsesse Marie var mandag i Odsherred for at indvie projektet Geokids, hvor skoleelever har lavet 3500 unikke masker af ler fra geoparken.

3500 skolebørn har siden 2014 gravet ler frem og lavet masker til en park, som i dag blev indviet med royalt besøg.

Projektet hedder Geokids og kan opleves på shelterpladsen ved Veddinge Bakker.

Masker fra Geokids-projekt i Odsherred. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

De sidste 540 masker blev sat på stænger i parken i dag, og Prinsesse Marie, som er protektor for UNESCO Danmark, stod for den officielle indvielse af projektet. 

Forventningsfulde børn til indvielse af Geokids-projekt i Odsherred. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Geokids er blevet til i samarbejde mellem kunstner Martin Nybo, fotograf Claus Starup, Odsherred Naturskole, Museum Vestsjælland, Geopark Odsherred, skolerne i Odsherred og Odsherred Kommunes center for Kultur og Fritid.

Projektet har været en del af et undervisningsforløb, hvor børnene har lært om Geopark Odsherreds landskaber og kulturhistorie. Leret til maskerne har eleverne til dels gravet frem selv, og alle maskerne er støbt i samme form. 

Maske af ler fra Geokids-projektet i Odsherred. Alle masker er lavet i samme form, men hver maske har én elevs personlige præg. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Ved dagens officielle indvielse skulle Prinsesse Marie også lave sin egen maske med lidt hjælp fra kunstner Martin Nybo. 

Prinsesse Marie laver selv en maske. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Projektet har flere gange været udsat for hærværk. Både i august 2015 og i juli 2016, hvor adskillige masker blev smadret. 

Læs også Skolebørns kunstværk udsat for hærværk

Udover den enkelte maskes særpræg bærer den også på en QR-kode, som kan scannes med en smartphone og byder på en kort video med og om den elev, der står bag masken.

QR-koden giver baggrundsviden om den elev, der har lavet netop denne maske. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App