Dæmninger bliver lagt ud mod vandmasserne

Her i regionen forventer man, at der kommer meget vand. Derfor har beredskabet nu lagt mobile dæmninger ud flere steder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere steder begynder man at sikre kysterne. 

Ved Næsby Strand nord for Korsør er man ved at sikre husene for forhøjede vandstande. 

Også i Holbæk er man i fuld gang med at sikre sig mod vandmasserne. 

På Reersø har borgere og Beredskabet også sent søndag eftermiddag opsat et 300 meter langt mobilt dige, for at sikre sig mod oversvømmelserne

For i aften er der altså stor risiko for, at vandet vil stige, og det kan give oversvømmelser på lavtliggende områder.

I 2006 prøvede borgerne på Reersø, at de kom op på omkring 1,50 meter, da vandet gik over sine bredder. Og det vil de gerne undgå nu.

- Det er der omkring prognoserne er nu. Det er helt sikkert, at vandet kommer op til vejen, så nu må vi se om det mobile dige virker, siger Robert Bang Hansen, som er frivillig Reersøborger.

Største indsats i Holbæk

I Holbæk er beredskabet i gang med at lægge water tubes ud for at sikre havnen.

Lasse E. Hansen fra Vestsjællands Brandvæsen fortæller, at det er den største indsats, de vil foretage op til, at de forventer vandet vil stige. Her forventer de nemlig ikke, at sandsække kan gøre det. 

- Status på Holbæk Havn er, at vandstanden er 1,10 meter over den daglige vandstand. Vi forventer, den stiger med  60-70 centimeter. Det bliver lige over kajkanten på havnen, regner vi med, siger Lasse E. Hansen og fortsætter:

- Vi er i gang med at beskytte nogle bygninger og objekter, der er særligt værdifulde. Blandt andet er Nationalmuseet i gang med at restaurere et skib i en bygning på havnen. Derfor er vi ved at lægge en water tube ud der, og længere henne ad kajen lægger vi en water tube ved skibsværftet, det nye kultursted.

DMI forventer, at den forhøjet vandstand vil blive mellem 1,3 og 1,6 meter over daglig vande. 

Se billederne øverst i artiklen.


Nyhedsoverblik