Se billederne: Mikkel bygger kirke om til bolig med prædikestol i køkkenet

En ung mand er ved at bygge en gammel kirke om til sin drømmebolig på Vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er højt til loftet i Mikkel Bredlunds nye hjem. De sidste to år har han brugt på at bygge den gamle Valgmenighedskirken Bethania i Gørlev om til sit nye hjem.

- Jeg var i gang med at byde på en anden bolig. Og den blev taget lidt for næsen af mig. Men så kom den her lille skønhed til salg. Og så sprang vi bare på, og så har vi bygget lige siden, fortæller Mikkel Bredlund.

quote Det gælder om at bevare alle de originale effekter, der er i kirken. Og det er jeg super glad for i dag – for hvem har en prædikestol i køkkenet?

Mikkel Bredlund, kirkeejer

Og når han siger, der er bygget lige siden, mener han det. Alle ferier og fridage er brugt på at få Guds hus til at blive en bolig med stue, køkken og bad.

- Vi startede med at grave hele kirken ud. Og det var rundt regnet 100 kubikmeter jord. Og så har vi været en meter længere nede end vi står på nu. Da vi fik lagt gulv og gulvvarme og alt det der, så begyndte vi at lave hele førstesalen, fortæller Mikkel Bredlund.

Sådan ser den gamle kirke ud i dag.
Sådan ser den gamle kirke ud i dag. Foto: TV2 ØST

Prædikestol i køkkenet

Og selv om stedet mere og mere ligner et hjem og ikke en kirke, skal man ikke kigge længe for at se, hvad bygningen blev lavet til i sin tid. Lysekronen er den samme, der hang i kirkerummet, der er en mindetavle i væggen til minde om kirkens første præst. På 1. salen hænger der en salmetavle på toilettet og prædikestolen hænger der fortsat med udsigt ud over køkken og stue.

quote Så kom den her lille skønhed til salg. Og så sprang vi bare på, og så har vi bygget lige siden

Mikkel Bredlund, kirkeejer

- I starten tænkte jeg på, om jeg skulle skære den ned og fjerne den. Men efter en snak med min far kunne han godt overbevise mig om, at det ville være synd. For det gælder om at bevare alle de originale effekter, der er i kirken. Og det er jeg super glad for i dag – for hvem har en prædikestol i køkkenet? spørger Mikkel Bredlund oppe fra prædikestolen. 

 
  Foto: Søren Langhorn - TV ØST
 
  Foto: Mikkel Bredlund

Hjælp fra far

Der er lagt mange timer i ombygningen af både venner og familie. Især én har været en stor hjælp for Mikkel Bredlund - hans far.

- Det har været fint. Ligesom almindelig far og søn, så har vi været oppe at toppes og været uenige om, hvordan tingene skulle laves. Men der er ingen tvivl om, at det er blevet, som Mikkel ville have det. Det er jo også ham, der skal bo der, siger Lennart Bredlund.

Valgmenighedskirken blev bygget i 1898. Hvor længe Mikkel Bredlund har tænk sig at bo i den, melder historien ikke noget om.

Se billeder fra ombygningen her:

 
  Foto: Mikkel Bredlund
 
  Foto: Mikkel Bredlund

 

 
  Foto: Mikkel Bredlund

 

 
  Foto: Mikkel Bredlund

 

 
  Foto: Mikkel Bredlund
Gørlev Frimenigheds Kirke, som den så ud 'i gamle dage'.
Gørlev Frimenigheds Kirke, som den så ud 'i gamle dage'. Foto: ARKIV

Nyhedsoverblik