Scandlines søsætter ny hybridfærge: Skal snart på værft igen

04:04

Tidligere på året blev Scandlines først hybridfærge, M/F Berlin, søsat.

Scandlines anden hybridfærge sejler i dag klokken ni fra Gedser, hvor de medtager passagerer. Den skal dog allerede på værft igen næste måned.

Scandlines anden såkaldte hybridfærge, M/F Copenhagen, er i dag klar til at sejle fra Gedser i ordinær drift.

Den nye hybridfærge blev indregistreret mandag den 19. december 2016 og sejlede samme dag fra det fynske værft FAYARD A/S. Og nu er den altså klar til at sejle klokken ni fra Gedser i ordinær drift.

Erstatter Kronprinsen

M/F Copenhagen er den anden af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. M/F Copenhagen erstatter M/F Kronprins Frederik, der nu fungerer som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres den samlede kapacitet og stabiliteten i sejlplanerne.

- Jeg glæder mig over, at vores kunder i dag kan tage dette fantastiske skib i brug, der sammen med søsterskibet Berlin også er verdens største hybridfærge, udtaler Søren Poulsgaard Jensen, CEO hos Scandlines, i en pressemeddelelse.

- De nye færger repræsenterer en investering på mere end 1 milliard danske kroner per skib og er en væsentlig opgradering af den centrale og østeuropæiske transportkorridor mellem Skandinavien og det europæiske fastland.

Læs også Efter tre års forsinkelse: M/F Berlin er endelig klar

På værft igen næste måned

M/F Copenhagen skal dog snart en tur forbi værftet igen. Scandlines og færgeproducenten har nemlig vurderet, at det system, der sprøjter diesel ind i motorerne på færgen, ikke fungerer optimalt og skal ombygges.

De nye indsprøjtningsmoduler kan først blive leveret i januar, og derfor skal M/F Copenhagen og den anden hybridfærge på ruten mellem Gedser og Rostock, M/F Berlin, på værft i løbet af næste måned.

Det betyder dog ikke noget for sejlplanen, at de to hybridfærger tager en pause. I mens de er væk bliver to andre skibe indsat.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App