Satudarah rykker til Falster igen: - Det er rigtig ærgerligt

04:59

Problemerne med rockerne på Falster blusser nu op igen. Det er ikke mere end tre måneder siden, at det lykkes kommunen og borgere at få dem væk fra byen Idestrup. Men nu er de altså flyttet ind i en anden by - blot fem kilometer derfra:

Rockergruppen Satudarah har åbnet et klubhus i Egebjerg på Østfalster. Og det ærgrer både politi og borger.

Rockergruppen Satudarah er ikke færdige med Falster.

Lørdag aften var der nemlig rockerfest i gruppens nye klubhus i Egebjerg på det østlige Falster. Men grupperingen har ikke valgt Falster ud af det blå, fortæller politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver.

- Først og fremmest har de et kriminalitetsmarked på Lolland og Falster. Og et klubhus er for dem et omdrejningspunkt, og det var ikke med deres gode vilje, at de forlod deres klubhus i Maribo. Så det har været vigtigt for dem at finde et omdrejningspunkt for deres aktiviteter, siger han.

Det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi stadig skal trækkes med den her problematik i Guldborgsund Kommune

Jacob Pfeffer, talsmand

Politiet håndterer situationen

Politiet var massivt tilstede, da der var åbningsfest af det nye klubhus i Egebjerg.

Hvad var det, I specielt havde fokus på der?

- Der er flere formål, siger Kim Kliver.

- Først og fremmest følger vi hele aktiviteten omkring rocker- og bandemiljøet meget tæt. Og det gør vi blandt andet ved at lave de her besøg ved disse fester.

- Derudover så er det også med til at vise lokalbefolkningen i området, at selvom det er i et mindre område, så er vi tilstede. Og vi håndterer situationen fra start af. Og det er vigtigt for os at få signaleret det for omgivelserne. Det er også vigtigt for os at få signaleret, at iv har iværksat et fælles myndighedssamarbejde med kommunen, så således at vi lægger det fornødne pres på rockergrupperne i forhold til deres kriminalitet og deres tilstedeværelse.

Fra den ene by til den anden

Det er ikke lang tid siden, at grupperingen ønskede, at deres klubhus skulle ligge i Idestrup – ikke langt fra Ejebjerg. Talsmanden for borgerne i Idestrup ærgrer sig over, at det igen har lykkes Satudarah at åbne et klubhus på Falster.

- Det er rigtig, rigtig ærgerligt, at vi stadig skal trækkes med den her problematik i Guldborgsund Kommune, siger Jacob Pfeffer, talsmand.

- Det er kommunen simpelthen alt for god og skøn til. Vi skal ikke have de her grupperinger hernede, så jeg havde helst set, de fandt et andet sted at være. 

Læs også Politi efter rockeraktion: Satudarah har igen slået sig ned på Falster

Det er en politiopgave

Hvad mener du, at borgerne skal gøre?

- Først og fremmest skal borgerne forstå, at det er en politimæssig opgave at varetage deres sikkerhed og den tager iv meget alvorligt. Dernæst er det vigtigt, at hvis de ser ting, der kunne være af politiets interesse, at man står frem og fortæller politiet om deres iagttagelser. Det er blandt andet en af måderne, vi hele tiden kan ramme dem på, siger Kim Kliver.  

Men Jacob Pfeffer ønsker mere.

- Det kræver et samarbejde mellem borgere, kommune og politi. Og så skal problematikken løftes helt op på landsplan. Det skal helt ind i Folketingssalen, siger Jacob Pfeffer.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App