Sankthansaften gik helt galt: Tændte ulovligt bål og blev sigtet for trusler

​Politiet måtte flere gange rykke ud til ulovlige sankthansbål. Værst gik det til på Stevns.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De mange advarsler om det knastørre sommervejr og et afbrændingsforbud nyttede ikke noget.

Lørdag aften overtrådte flere borgere forbuddet og tændte et sankthansbål, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har været ude til fire bål, og tre af stederne er der afbrændingsforbud, så der er lavet tre sigtelser, siger Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Det kan ende med en bøde

Henrik Olesen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

De tre steder, hvor det endte med en sigtelse, var i Stevns, Køge og Roskilde kommuner. Det fjerde sted, som politi og brandvæsen rykkede ud til, var i Holbæk Kommune.

Blev taget med på politistationen

Værst gik det til på Stevns, hvor det endte i vidnetrusler.

Efter politiet var ankommet til det ulovlige sankthansbål og beordret ejermanden til omgående at slukke det, valgte manden bag bålet at true den person, som havde anmeldt ham til politiet. 

Artiklen fortsætter under billedet.

I Holbæk Kommune, hvor der ikke er udsted afbrændingsforbud, var der blevet tændt et sankthansbål i nærheden af en høstak.
I Holbæk Kommune, hvor der ikke er udsted afbrændingsforbud, var der blevet tændt et sankthansbål i nærheden af en høstak. Foto: Michael Nordborg

- Manden, der blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, valgte at opsøge anmelderne og komme med ytringer, der gjorde, at vi kørte derud igen for at sigte ham for vidnetrusler, siger Henrik Olesen.

Han blev efterfølgende taget med ind på politistationen, hvor han overnattede. Søndag morgen blev han løsladt igen. Men han kan - ligesom sagerne fra Køge og Roskilde kommuner – se frem til en bøde.

Tændte sankthansbål ved høstak

I Holbæk Kommune, hvor der ikke er udsted afbrændingsforbud, var der blevet tændt et sankthansbål i nærheden af en høstak.

Sankt Hans i Kragenæs 2015
Læs også
Naboer melder hinanden til politiet i frygt for tændte sankthansbål
Sankt Hans i Kragenæs 2015
Læs også
Naboer melder hinanden til politiet i frygt for tændte sankthansbål

Ved et tilfælde svævede der gnister fra bålet over i høstakken, som pludselig brød i brand, og flere brandfolk fra Vestsjællands Brandvæsen måtte rykke ud for at slukke ilden. 

- Der skal laves lidt flere afhøringer, og brandvæsnet skal indover sagen, men det kan ende med en bøde, siger Henrik Olesen.

Lørdag oplyste Midt- og Vestsjællands Politi, at flere borgere i politikredsen meldte hinanden til politiet af frygt for, at naboen ville tænde et sankthansbål i det tørre sommervejr.


Nyhedsoverblik