Sagen fortsætter – løj betjent i retten?

Betjenten er tiltalt for i tre sager mellem 2011 og 2015 at skrive forkerte oplysninger i politirapporter. Foto: Jesper Sandbirk - TV ØST

En politibetjent er tiltalt for at have afgivet falske vidneforklaringer i tre sager mod bilister fra Lolland og Falster. I dag fortsætter retssagen.

I dag fortsætter retssagen mod en politibetjent ved Retten i Nykøbing Falster.

Betjenten er tiltalt for i tre sager mellem 2011 og 2015 at skrive forkerte oplysninger i politirapporter og for at have afgivet falsk vidneforklaring i retten mod bilister fra Lolland og Falster.

Ved første retsdag var det betjenten selv, der var i vidneskranken. Han er omfattet af navneforbud, og derfor er det begrænset, hvor meget man kan fortælle om ham.

- Han er meget erfaren, og han er en meget garvet betjent. Han har været hos politiet i over 30 år, og han har som mange andre betjente også været med i nogle tv-udsendelser, sagde TV ØST’s reporter Jessica Skovmose efter det første retsmøde i sagen.

DET ER POLITIMANDEN TILTALT FOR

Forhold 1:
Overtrædelse af §164 stk 1 og 2 (op til 6 års fængsel for at afgive urigtige oplysninger) fra 7. juni 2011 i strid med sandheden i politiets rapportmateriale at have anført, at han havde set FP, der var spirituspåvirket, føre bil i Væggerløse den 18 maj 2011 kl. 16.09.

Forhold 2: 
Overtrædelse af §164, stk 1 og 2 ved at give samme urigtige oplysninger i retten som i forhold 1

Forhold 3:
Overtrædelse af §155 (misbrug af embede) og § 164 stk 1 og 2 ved at hævde, at han havde set NE, der havde røget hash og ikke havde kørekort, føre bil i Sakskøbing den 12. maj 2015 kl. 16 samt at han ved visitation var i besiddelse af en tændingsnøgle til bilen. Herved misbrugte han sin stilling som polititjenestemand til at krænke privates eller det offentliges ret. 

Forhold 4:
Overtrædelse af §155 og 164 stk 1 og 2 da han vidnede i retten og gav urigtige oplysninger om det i forhold 3

​​​​​​Forhold 5:
Overtrædelse af 155 og 164 stk 1 og 2 ved i straffesag mod SSH den 23. juni 2015 at have afgivet urigtige oplysninger i en politirapport om at han havde set SSH, der havde indtaget hash, føre bil i Sakskøbing den 3. juni kl. 13.50. Herved misbrugte han sin stilling som polititjenestemand til at krænke privates eller det offentliges ret. 

Forhold 6:
Havde vidnet i retten om ovenstående i forhold 5
Se mere

Nægter sig skyldig

Betjenten nægter sig skyldig og har gentagne gange givet udtryk for, at han er rystet over anklagerne.

- Han sagde, jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg overhovedet skal sidde her. Jeg er politimand helt inde i hjertet. Jeg kunne ikke drømme om at anklage nogle for noget, de ikke har gjort. Så han sagde, at han var fuldstændig chokeret. Han sagde, at det smadrer mit liv det her, fortalte Jessica Skovmose i tirsdags.

Retssagen begynder klokken 09.30, og i dag skal otte vidner afgive forklaring. Der er i alt indkaldt 14 vidner i sagen.

Jessica Skovmose liveblogger fra dagens retsmøde. Du kan følge med herunder. Det ventes, at der falder dom i sagen den 25. oktober.

Overblik

Betjent tiltalt for at lyve i retten - dag 2

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App