Sag undersøges: Anholdt gemte grim overraskelse under jakken

Mandag aften standsede politiet en bil vest for Holbæk med en 35-årig mand. Det viste sig, at manden var efterlyst og havde gemt en pistol i jakken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har indledt en tjenestelig undersøgelse, efter en episode ved Holbæk mandag aften, hvor en mand blev anholdt - men hvor politifolkene overså, at han havde en pistol gemt på sig.

Sagen kommer efter, at en mand mandag aften blev viftet ind til siden af politiet på Byvej i Gislinge vest for Holbæk. Her fandt de to betjente hurtigt ud af, at manden havde et par skeletter i skabet.

Manden blev sigtet for at køre bil, selvom han forlængst er blevet fradømt sit kørekort. Og han var samtidig efterlyst af Nordsjællands Politi i forbindelse med en fogedsag.

Fandt pistol

På grund af efterlysningen valgte politiet at tage manden med til arresten i Holbæk. Senere blev manden flyttet til Vestre Fængsel. Her gjorde en fængselsbetjent dog en grim opdagelse, da han kiggede i mandens lommer.  Der blev nemlig fundet både en pistol og ammunition i en inderlomme i jakken.

Retten i Holbæk har tirsdag afgjort, at manden skal sidde varetægtsfængslet i fire uger, mens sagen efterforskers nærmere.  

I en pressemeddelelse skriver Midt- og Vestsjællands Politi:

- Midt- og Vestsjællands Politi finder det – ud fra de foreløbigt foreliggende oplysninger- beklageligt, at pistolen ikke blev fundet før den anholdte blev overdraget til fængselspersonalet. Midt- og Vestsjællands Politi agter i den anledning at iværksætte en tjenstlig undersøgelse af sagen for at klarlægge det nærmere hændelsesforløb.


Nyhedsoverblik