Sag mod efterskolelærer: I dag kommer han for retten

Ifølge tiltalen har den 32-årige, tidligere lærer på Odsherreds Efterskole blandt andet befølt elever på mave og bryster. Nu skal han for retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fem piger på 14, 15 og 16 år føler sig krænket af den tiltalte, 32-årige lærer.

Første sag i anklageskriftet går tilbage til en dag i efteråret 2014, hvor læreren skal have befundet sig på pigen A's værelse på efterskolen.

Pigen har fortalt politiet, at hun kun havde trusser på, da læreren kom ind. Han satte sig over på hendes seng, hvor han sad i cirka 10 minutter, og hvorfra han roste hendes krop.

Befølte elever om natten

De resterende fire elever er ifølge anklageskriftet blevet befølt af den pågældende lærer i en periode mellem august og november 2016.

Episoderne er alle sammen foregået ved overnatninger i det fri eller i lærerens bolig på Odsherreds Efterskole.

Den tiltalte skal have befølt pigerne under deres tøj - på mave, ryg, balle eller et bryst. En af pigerne har fortalt, at den pågældende lærer har krænket hendes blufærdighed ved to episoder i november 2016.

Den ene gang var det i en tipi og den anden gang ved overnatning i shelter. Her skal han have befølt hende på ryggen og på maven.

Vil have frataget retten til at arbejde med børn

Anklagemyndigheden går efter at få den 32-årige tidligere lærer dømt for blufærdighedskrænkelse af pigerne og nedlægger også påstand om, at han ikke skal have lov til at arbejde med børn og unge under 18 år.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig.


Nyhedsoverblik