Særligt ur skaber ro i Slagelses klasselokaler

Et grafisk ur, som tæller ned til næste aktivitet, giver mere ro i klasselokalerne i Slagelse Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre, to, en. Frikvarter. Så, nu må I larme.

Der er kommet mere ro klasselokalerne i Slagelse Kommune, hvor der er blevet installeret et grafisk ur, som visuelt tæller ned til næste aktivitet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Uret er ifølge underviserne en stor hjælp især for elever med særlige behov og kan bidrage til mere inklusion i folkeskolen. Uret afprøves i øvrigt sammen med den lokale virksomhed vTime.

- Visualiseringen af tid har haft en positiv effekt på eleverne i indskolingen og ikke mindst elever med særlige behov, som kan have en nedsat fornemmelse for tid. Vores lærere oplever færre afbrydelser, og vi forventer derfor, at vTime kan have en positiv indvirkning på trivslen og inklusionen i vores skoler, fortæller centerchef for Uddannelse Per Kensø

Lærer: Svært at undvære 

Helle Thue Höhndorf, børnehaveklasseleder fra Eggeslevmagle Skole, ville have svært ved at undvære det særlige ur.

- Det frigiver tid og opmærksomhed for mig som lærer, når jeg ikke bliver afbrudt ligeså ofte. Samtidig giver det også eleverne en succesoplevelse, at de selv kan følge med på skærmen og lære tidsperspektivet. Det skaber ro hos eleven samt mulighed for større fokus på opgaven, siger børnehaveklasselederen.

Slagelse Kommune afprøver nu værktøjet i ti klasser fordelt på fem skoler i skoleåret 2016/2017. 


Nyhedsoverblik