Naturpark til nysgerrige: Hold afstand til sælen

En sæl har fundet vej til Lolland, men generes af nysgerrige borgere, fortæller Naturpark Nakskov Fjord, der opfordrer folk til at holde afstand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Spættede sæler er den seneste tid dukket op flere steder i regionen, og det er til glæde for de mange nysgerrige, der gerne vil se nærmere på det vilde dyr.

Det er bare ikke en særlig god idé at gå tæt på de nuttede væsener. De har nemlig ikke godt af menneskelig kontakt og så kan de bære sygdomme, som kan ramme andre dyr - hunde eksempelvis.

I sidste uge havde en sæl forvildet sig ind på land, over en dæmning og ind i et budskads i et sommerhus i Nordvestsjælland.

Nu har en anden sæl fundet vej til Hestehovedet Strand i Nakskov.

 
  Foto: Brian Thomsen

Og selvom det er spændende med nye dyr i området, så er det ikke helt uproblematisk, når vi kommer for tæt på sælen, hverken for dyret eller de nysgerrige beboere i området.

Sælen har gjort ophold i Nakskov den seneste tid
Sælen har gjort ophold i Nakskov den seneste tid Foto: Brian Thomsen

I Nakskov har der været flere episoder den seneste uges tid, hvor mange er strømmet til for at se nærmere på sælen.

- Der har været flere situationer derude, som ikke har været så gode, fortæller Klaus Bek Nielsen, der er naturvejleder i Naturpark Nakskov Fjord.

- Der er folk, der har stillet sig hen for at få et fantastisk billede og presset den enormt meget, og så er der nogen, der har misforstået situationen og som har syntes, at det var synd, at den lå på stranden, og derfor havde taget et tæppe og rullet den ud i vandet igen, siger han til TV ØST.

Sæl på afveje
Læs også
Se videoen:
Lille sæl på afveje i sommerhusområde
Sæl på afveje
Læs også
Se videoen:
Lille sæl på afveje i sommerhusområde

Naturpark Nakskov Fjord har derfor følt sig nødsaget til at gå til tasterne for at advare folk mod at opholde sig for tæt på sælen. Det er der kommet et Facebook-opslag ud af. Her opfordrer naturparken folk til at holde mindst 10 meters afstand til sælen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Naturvejlederen fastslår, at man generelt set skal undgå kontakt med vilde dyr, selvom det kan været fascinerende at komme helt tæt på.

- Det er sådan, at uanset hvor tiltalende det er at komme tæt på, så bør man holde afstand. Også for dyrets egen skyld, fastslår naturvejlederen.

Fotografen fangede øjeblikket, hvor sælen gabte
Fotografen fangede øjeblikket, hvor sælen gabte Foto: Brian Thomsen

Billederne er taget Brian Thomsen, og selvom det kan virke som om, at han selv har været tæt på sælen, så skyldes det, at naturfotografen har taget billederne med godt kameraudstyr fra en forsvarlig afstand.


Nyhedsoverblik