Det vi har sammen

Sådan forhindrer du værktøjstyverier

Sørens Blikkenslagerforretning har været udsat for indbrud op til flere gange. Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Sjælland er hårdt ramt af indbrud i varevogne. Der bliver primært stjålet værktøj. Den største stigning findes i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Elværktøjer og dyre maskiner bliver stjålet fra varevogne i stor stil rundt om på Sjælland. 20-30.000 kroner kan det hurtigt løbe op i.   

Værst er det gået ud over Midt- og Vestsjællands Politikreds, hvor de har oplevet den største stigning i anmeldelser af tyveri fra 2016-2017. 

Man skal genanskaffe værktøj og materialer, og hvis bilen er ødelagt skal den på værksted

Jan Eske Schmidt, underdirektør i Tekniq

Konsekvenserne kan give store økonomiske udfordringer, men gør også håndværkere ude af stand til at fuldføre deres arbejde. 

- Man skal genanskaffe værktøj og materialer, og hvis bilen er ødelagt skal den på værksted, siger Jan Eske Schmidt, underdirektør i Tekniq, arbejdsgiver- erhvervsorganisation for installationsbranchen, til TV ØST. 

Læs også Tyverier fra varevogne: Den største stigning er i Region Sjælland

Tyverierne bliver begået på privatadresser

De fleste håndværkere tager deres bil med hjem efter arbejdstid. Det gælder også hos Sørens Blikkenslagerforretning. Det betyder, at bilerne i langt de største tilfælde bliver stjålet på privatadresser.

Det er dog ikke nødvendigvis derfor, at bilerne bliver bestjålet.

- Tyvene elsker øde og mørke områder, hvor vagter eller politi kommer sjældent, siger Arne Knippel, kontorchef i Forsikring & Pension.

Sydsjællands og Lolland-Falster Politi bekræfter tendensen og vurderer også, at det er de mørke måneder, hvor der bliver stjålet mest. 

Gode råd til at undgå tyvene 

00:28

Politiet fortæller, hvordan tyvene bryder ind i varevognene. 

Luk video

Nedenfor har TV ØST samlet en række gode råd til, hvordan man kan beskytte sin varevogn mod indbrud.

Tip os Har du et godt tip?