Sådan dækker vi valget hos TV ØST

Frem mod den 21. november vil TV ØST dække kommunalvalget og regionsrådsvalget fra alle vinkler. Her finder du det komplette overblik.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 21. november skal du sætte to krydser. Et kryds til kommunalvalget og et kryds til regionsrådsvalget.

Derfor vil TV ØST frem mod den store dag dække valget på alle vores platforme. Der bliver blandt andet lanceret en række nye programmer under valgkampen, ligesom valget vil blive omfattende dækket på tveast.dk og på sociale medier.

Her finder du det komplette overblik.

Kandidattest

På tveast.dk får du – foruden nyheder, kandidatdatabase, overblik, fakta og analyser – hver morgen en længere artikel, der samler op på valgdøgnet og giver de seneste, sjoveste og mest spændende nyheder og reaktioner fra valgkampen. Artiklen kommer til at hedde Morgenpost.

Du kan desuden i en omfattende valgkalender finde lokale debatter og andre politiske arrangementer i forbindelse med kommunal- og regionsrådsvalget.

Fra onsdag den 1. november kan du tage den store kandidattest, hvis du er i tvivl om, hvilken kandidat du skal stemme på.

Dit Valg

Under valgkampen sender TV ØST hele 13 valgdebatter under navnet Dit Valg, som er en debat mellem de mest oplagte borgmesterkandidater.

Debatten foregår i lokale supermarkeder, hvor borgerne i tiden op til debatten har haft indflydelse på de emner og spørgsmål, de gerne vil have svar på. 

Dagens vært sætter sig ved kassebåndet og slår varer ind, mens der småsnakkes med kunderne om, hvad der optager dem ved valget.
Dagens vært sætter sig ved kassebåndet og slår varer ind, mens der småsnakkes med kunderne om, hvad der optager dem ved valget. Foto: TV2 ØST

Du kan se debatterne fra klokken 19.50 på TV ØST-kanalen og TV ØST's Facebook-side, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål til kandidaterne.

Her kan du se, hvornår TV ØST besøger din kommune.

Det lovede de

Men valgdækningen byder ikke kun på debatter med kandidaterne.

Fra mandag den 30. oktober kan du i nyhedsudsendelserne klokken 19.30 følge tre unge førstegangsvælgere på road trip ind i demokratiet for at gøre sig selv, hinanden og seerne klogere på kommunalvalget og kommunernes rolle.

Der kommer ni afsnit, som alle vil blive lagt ud på tveast.dk. 

19.30-udsendelsen byder også på indslagene Stævnemøde, hvor borgere med et lokalpolitisk problem får mulighed for at diskutere med en af de lokale politikere over en kop kaffe, og Det lovede de, hvor TV ØST følger op på borgmestrenes konkrete løfter fra valgkampen for fire år siden.

Analysen med Elholm & Langhoff

Når valgkampen lakker mod enden, kan det være svært at danne sig et overblik. Hvem siger hvad? Og hvem klarer sig bedst?

TV ØST byder i valgkampen på ’Analysen med Elholm & Langhoff’. Vært er Ivan Nielsen (th.), og i studiet vender han dagens kommunalvalgbegivenheder med folketingsmedlemmerne Rasmus Horn Langhoff (S) og Louise Schack Elholm (V).
TV ØST byder i valgkampen på ’Analysen med Elholm & Langhoff’. Vært er Ivan Nielsen (th.), og i studiet vender han dagens kommunalvalgbegivenheder med folketingsmedlemmerne Rasmus Horn Langhoff (S) og Louise Schack Elholm (V). Foto: TV2 ØST

Derfor sender TV ØST i de to sidste uger af valgkampen Analysen med Elholm & Langhoff, hvor vært Ivan Nielsen vender de aktuelle valgbegivenheder med folketingspolitikerne Louise Schack Elholm (V) og Rasmus Horn Langhoff (S).

Alle udsendelserne bliver desuden lagt ud på tveast.dk.

#opstemt

Du kan under valgkampen også støde på en helt ny fiktionsserie med titlen #opstemt, der handler om kærlighed, kommunalvalg og førstegangsvælgeren Rasmus. Serien sættes i gang torsdag den 1. november.

Det er alle TV 2-Regioner, som samarbejder i forbindelse med valget om det nye, digitale univers #opstemt, der skal gøre valget til kommuner og regioner lettere at gå til, når man ikke har stemt mange gange før. Universet gør brug af det, redaktionerne har lært af de unge selv: Humor, enkelhed og klare pointer.

- Vi har også lavet explainers i bedste 80'er-stil og sjove quizzer om valget, og desuden har vi udviklet landets måske første valg-chatrobot. Alt er helt bevidst udviklet, skrevet, instrueret og spillet af unge kreative talenter i samarbejde med os, og det kan findes på Facebook, Instagram og på samlesiden opstemt.dk. Herfra er det let at klikke direkte ud til de kandidater, man selv kan stemme på, og nemt at få tjek på, hvad der er på spil i ens egen kommune og sygehusregion, fortæller journalist Nanna Holst hos TV 2 Lorry, som er tovholder på projektet.

TV 2-Regionernene har skabt #opstemt sammen, så universet er relevant, uanset hvor man bor i landet. 


Nyhedsoverblik