Så kører delebussen: 'Frøen' fortsætter i tre år

Den frivillige delebus 'Frøen' i Jungshoved har kørt så godt i sine første måneder, at Vordingborg Kommune forlænger ordningen med tre år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

343 enkeltture og tre weekendudlån er det blevet til for den frivillige delebus Frøen i Jungshoved ved Præstø i dens første to måneder på vejene.

Forsøgsordningen startede i august, og idéen bag projektet er, at frivillige borgere selv kører delebussen for at skabe bedre kollektiv trafik i området. Bussen er opkaldt efter den frø, der lever i området.

Frøen Jungshoved
Læs også
Borgere vil selv køre bus: Delebus sikrer busdækning i udkanten
Frøen Jungshoved
Læs også
Borgere vil selv køre bus: Delebus sikrer busdækning i udkanten

Og indtil videre er projektet kørt så godt, at Vordingborg Kommune har valgt at forlænge ordningen i foreløbigt tre år. Det oplyser Miljø- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune.

I projektets første to måneder har bussen kørt to daglige ture fra lokalområdet omkring Jungshoved og til Præstø med en frivillig chauffør med en pris på en tier per vej. Udover at samle borgere op er det også muligt at få Frøen til at tage pakker, varer og eksempelvis medicin med tilbage.

Færre ture med Flextrafik

Med den nye delebus er turene med Flextrafik blevet færre, hvilket har sparet kommunen en tredjedel af udgifterne til Flextrafik i forsøgsperioden august-september.

Flextrafik henvender sig hovedsageligt til borgere, der ikke har mulighed for at benytte den almindelige kollektive trafik, men i forsøgsordningens første to måneder var der faktisk der 146 eller 47 procent færre ture mellem Jungshoved og Præstø end sidste år, hvilket betyder at kommunen har sparet 12.600 kroner.

Alene i september var antallet af turene reduceret med 59 procent, og hvilket betød, at besparelsen var større end udgifterne til leasing af bussen.

Selvom der er tale om en kort forsøgtperiode, giver Teknik- og Miljøudvalget grønt lys til at fortsætte projektet i yderligere tre år til udgangen af 2021. Udvalget har bevillget 75.000 kroner til tiltaget, der løber frem til årets udgang. 


Nyhedsoverblik