Så er det farvel: Ikonisk bro skal rives ned

Den kendte bro Rampen i Næstved skal fjernes. Arbejdet starter allerede i denne måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den er nok mere iøjnefaldende og ikonisk end den med sin aldrende beton er smuk – broen Rampen i Næstved. Men nu er tiden inde til at sige farvel. Den gamle bro skal nemlig indenfor kort tid rives ned.

Det oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil nedrivningen af rampen foregå mellem fredag aften den 31. august, og mandag morgen den 3. september. Imens kan der ikke køre tog på strækningen. Rampen vil dog blive lukket før da for at forberede nedrivningen.

Tidsplan for broprojektet i Næstved

  • Uge 35 og frem: Rampen lukkes, asfalt fjernes og broen graves fri
  • 31. aug. kl. 22.00 - 3. sep. kl. 05.00: Sporerne spærres og broen nedrives. 
  • 3. sep. - nov. 2018: Den nye bro og vejanlæg etableres og tilsluttes.
  • November 2018 : Broen åbner for trafik

- Vi er udmærket klar over, at vi kommer til at trække på folks tålmodighed, og vi håber på forståelse for vores arbejde, siger Ole Specht, der er byggeleder i Banedanmark. 

Rampen forbinder det centrale Næstved med den østlige del af byen – og nedrivningen af den gamle bro og klargøringen af den nye betyder, at bilister i to måneder sendes ud læ en lidt længere omvej.

Skal give plads til el-tog

Den gamle bro skal rives ned, da den ligger for lavt over jernbanen. Det betyder, at der ikke er plads til de kabler, der skal forsyne nye eltog på strækningen med strøm. Den erstattes af en ny bro 20 meter fra den gamle, der også får plads til både fortov og cykelsti i begge sider.

Arbejdet med at bygge den nye bro har været i gang længe – den nye bro blev således støbt allerede i maj måned. At arbejdet er forskudt betyder, at Rampen vil være lukket i kun to måneder mod de 18 måneder, som det ville tage, hvis den nye bro først kunne bygges, når den gamle var væk.

Omkring 100 broer er blevet ombygget, så der er plads til de nye eltog, der ventes indsat indenfor de kommende år.

TV ØST fortalte i maj historien om Rampen. Gense indslaget her.

Nyhedsoverblik